Dag 13 – Soria – Merida

Dag 13 – Soria – Merida

Er zijn zo van die dagen waar je niet over uitgepraat raakt, die zoveel indruk hebben gemaakt dat ze meteen het hoogtepunt van je reis hebben bepaald.

Wij zijn benieuwd welke dag dat voor ons zal gaan worden, in ieder geval vandaag niet. We zijn vandaag aan het verkassen, mede door tijd gedreven, de ietwat onderschatte afstanden tussen de plekken die wij aan willen doen en niet te vergeten: het weer. Voor de omgeving waarin wij vertoefden werd het weerbericht slechter en slechter, van regen tot natte sneeuw. Ja, daar kom je niet voor naar Spanje hoor. Vanwege mijn lichamelijke gesteldheid heb ik best last van de combinatie vocht en kou en dus was deze regio niet een oord om al te lang te verblijven. Op naar het zuiden dus en rap!

Nou, daar kunnen we kort over zijn, we hebben de snelweg gepakt en zijn in een streep over de A2 naar Madrid gereden. Hoewel je er prima omheen kunt rijden zijn we toch dwars door Madrid gereden, we waren er toch.
Vanuit Madrid hebben we onze weg vervolgd over de A5 en op het moment dat we de snelweg meer dan zat waren en vonden dat we zuidelijk genoeg zaten, diende de camping bij Merida waar we nu zitten zich aan.
Dat wil zeggen dat we momenteel in Extremadura, het vogelparadijs zitten en dat is te merken. Voor een vogelaar zal deze camping een waar kuuroord zijn, in de vier bomen die er rond onze auto staan zagen en hoorden we toch al snel een 8 verschillende vogelsoorten. Met dien verstande dat wij eigenlijk alleen verstand hebben van vogel types waar voldoende vlees aan zit, zouden het best wel eens veel meer soorten geweest kunnen zijn. We kijken nu al uit naar morgenochtend als de zon op komt. Ik denk dat we de deur van de auto op een kier zetten om met het getjilp en vrolijke gekwetter wakker te worden.

Over deze camping gesproken, camping Merida is wel een aanrader. Niet alleen is deze camping het gehele jaar open, maar het spul ligt er netjes bij, is compleet en werkend en heeft goed bemeten kampeerplaatsen. Maar het belangrijkste, deze camping heeft een vriendelijke en goedlachse gastvrouw!
Wat een verademing na een week Spanje, wij dachten werkelijk dat het woord ‘sacherijn’ van Spaanse origine was. Waar je ook kijkt, overal zie je mensen met afgezakte mondhoeken, niemand doet z’n snater open als ze een winkel of café binnen komen…

Wij hebben de Spanjaarden tot op heden als enorme zuurpruimen en druiloren ervaren. Zonder gekheid, soms overweeg je in een restaurant maar geen tweede kopje koffie te vragen om ze niet nog meer dwars te zitten. Maar hier…
De schat spreekt net zoveel Engels als ik Spaans en we hebben het gezelligste gesprek gehad tot op heden. Hartelijk en behulpzaam zijn nu eenmaal eigenschappen die taal ongebonden zijn. Ik denk dat ik morgenochtend na het openingsconcert van de vogeltjes nog even voor vertrek een praatje met haar ga maken om mijn gitzwarte oordeel over Spanjaarden een verder halt toe te roepen.

Verder staat er voor morgen een ware inhaalslag qua greenlaning op het programma, we gaan het stuk naar Sevilla proberen zo veel mogelijk te greenlanen. En gezien het terrein waar we vandaag doorheen gereden zijn kon dat wel eens heel erg fraai worden.

One Response to "Dag 13 – Soria – Merida"
  1. Wij genieten hier in La Manga ook van de vogeltjes, maar in de nacht hoor je ze gelukkig niet!!!
    De weersverwachtingen hier in het zuiden zijn nog steeds goed, zon en nog eens zon, alleen
    als de zon weg is dan wordt het behoorlijk fris. Geeft niets dan slapen we beter.
    Buen viaje! Paula en Pa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.