Dag 16 – Alcala de los Gazules – Ronda

Dag 16 – Alcala de los Gazules – Ronda

Wat een heerlijke dag!

Niet alleen vonden we al snel een postkantoor waar we postzegels konden kopen en de kaarten in goede handen achter konden laten, maar naarmate de dag vorderde vonden we ook nog eens een prachtige onverharde bergweg en -pas waar we met volle teugen van hebben genoten.
Maar laat ik vooral even bij het begin beginnen want zo heerlijk begon de dag nou ook weer niet. Op de camping hadden we bij vertrek een plattegrond van het dorp mee gekregen zodat we niet hoefden te zoeken naar het postkantoor.
Daar aangekomen troffen we een briefje op de deur; de heren waren even in de kroeg verderop aan het ontbijten, zo terug.

Toen we eenmaal op pad waren hebben we omdat we het vertikten de snelweg te rijden en er in wezen geen andere mogelijkheid was om het dal in zuidelijke richting te verlaten, de serviceweg naast de snelweg gereden. Liz had haar huiswerk weer gedaan en een paar bergpassen op de kaart aangemerkt als het proberen waard.
Zoals alle andere pogingen vonden we bij allen verbodsborden en niet mis te verstaan ook. Moedeloos van de opgelegde beperkingen reden we de serviceweg verder af tot we in de provincie Málaga terecht kwamen.

Het viel ons al meteen op dat dit gebied veel minder hekken vertoonde en onze hoop groeide weer iets. Naar El Colmenar reden we niet alleen een prachtige bergweg met serieus bochtenwerk, maar vlak na het dorpje viel ons oog op een afslag die wij eigenlijk al afgeschreven hadden, het was immers in het zelfde natuurgebied waar wij even tevoren door tig borden waren teruggekeerd van onze schreden.
Maar hier, geen borden, geen hekken, niets van dat alles. Een ietwat wantrouwig reden we het onverharde pad op maar na 100 meter nog steeds geen bord of hek… We hebben het 20 kilometer lang vol gehouden voordat we het asfalt weer op draaiden. In een woord geweldig!
Wat een ontzettend mooi gebied, het pad slingerde ons onder het genot van een lekker warm zonnetje door de bergen langs meerdere dalen en over een kleine pas in een omgeving van rotsen en kurkbomen.

Onze dag was hiermee helemaal gemaakt en tevreden reden we richting Ronda. De camping die we hier door middel van de Alan Rogers app hadden gevonden (heel handig is dat de app ook de openingsperioden aangeeft) bleek bij aankomst ook nog eens de mooiste van de reis tot dusver.
Vol verwachting klopt ons hart wat de dag van morgen voor ons in petto heeft, de weersverwachting is in ieder geval prima.

One Response to "Dag 16 – Alcala de los Gazules – Ronda"
  1. Jullie zijn aardig op koers, zo te zien! We kijken uit naar jullie komst op het eind van de week! Het weer is hier nog steeds heel aangenaam en natuurlijk hopen we met jullie dat dat voorlopig ook zo blijft!
    We wensen jullie voor morgen een fantastische dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *