Dag 18 – Güéjar Sierra – N 37°0'53", W 3°10'26.8"

Dag 18 – Güéjar Sierra – N 37°0'53", W 3°10'26.8"

Enige dagen geleden haalde ik aan dat er dagen zijn die er compleet uit springen. Nou, we kunnen wel stellen dat dit absoluut zo’n dag is.
In 1 woord geweldig.

Op de camping hebben we eerst nog wat boodschappen gedaan en even gewacht tot het vers gebakken brood klaar was. Dat rook zo lekker dat we op het terras voor de camping meteen de helft hebben opgegeten.
Met volle maag is het altijd goed op pad gaan (blij dat we niet zwemmend zijn, anders moesten we eerst een uur wachten) en zo vertrokken we richting Hoya de la Mora, het ski gebied in de sierra Nevada. Uiteraard had Liz voor de gelegenheid weer een weg gevonden die door een overijverige bochtentekenaar ontworpen was, bestaat er eigenlijk zoiets als een haarspeldbochten-arm?

Het ski gebied lag er ronduit troosteloos bij. Er waren wel een paar dapperen in de weer met uitrusting, maar er lag zo verschrikkelijk veel ijs dat je meer had aan schaatsen dan aan ski’s. Het wit dat we van beneden vandaan gezien hadden was dus het overjarige ijs, er was geen sneeuw te bespeuren. Tja, daar stonden we dan, op 2550 meter in het zonnetje, 14 graden gaf de thermometer aan. We hopen voor de middenstand daar dat het weer snel beter voor ze zal worden, want als ze het moeten hebben van die twee koffie die wij daar hebben genuttigd…

De afdaling werd ingezet en onderweg naar beneden hebben we toch een paar mooie onverharde bergpaden gereden, werkelijk prachtig. Aan de ene kant jammer dat we na verloop van tijd om moesten keren, aan de andere kant konden we ze nu dubbel genieten. Voor de liefhebbers van botanische tuinen; De tweede route (we posten later de gps route) eindigde in de Jardin botanico La Cortijuela. In principe hadden wij liever door gereden want de weg liep vroeger door deze tuin heen, maar goed.
De tijd verstreek behoorlijk vlot, zeker aangezien we door de laatste route zo’n 2 uur verloren hadden. We besloten dus even een stukje op te schieten door middel van breed asfalt.

Bij Beznar verlieten we de snelwweg om op de A348 onze weg te vervolgen. Pas boven Torvizcon verlieten we deze prachtige bergweg en zijn de pittoreske A4130 gaan rijden. Ergens op deze weg (ik zoek later de exacte locatie nog wel op) zei Liz “En hier gaan we links”. Niet dat we op een kruising zaten maar er liep toch een stoffig spoor omhoog. Het bleek een van de langste onverharde routes te worden van deze reis. Zo lang zelfs dat we er morgen mee verder moeten, we zijn nog niet halverwege. Vandaar dus de coordinaten in plaats van een plaatsnaam, we zitten in the middle of nowhere in het midden van de Sierra Nevada op 1979 meter hoogte.

Morgen bij het eerste licht maken we deze route af en komen dan uit op de doorgaande weg die boven de Sierra Nevada langs loopt. Morgen avond zouden we dus in La Manga an de wijn moeten zitten, al kerstliedjes neuriend…

One Response to "Dag 18 – Güéjar Sierra – N 37°0'53", W 3°10'26.8""
  1. dat zijn dus nog heel wat k.m. ers te gaan, maargoed we zullen jullie met open armen ontvangen.
    Geef wel nog even een telefoontje te voren dan vangen we jullie bij de ingang van de camping op.
    hou het veilig, gr. Paula en Pa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.