Dag 19 – N 37°0'53", W 3°10'26.8" – La Manga

Dag 19 – N 37°0'53", W 3°10'26.8" – La Manga

Na een bijzonder stille nacht (om een beetje in de kerststemming te komen) die we al wildkamperend door brachten op de berg waar we gisteren onze route niet af konden maken, stonden we opmerkelijk vroeg al naast de auto vanochtend.
Reden hiertoe is dat wij absoluut de zonsopgang niet wilden missen, die in de bergen toch altijd net iets mooier is.

Gedurende een half uur hebben we onder het genot van een kopje koffie het spektakel staan aanschouwen, werkelijk heel fraai.
Toen het licht genoeg was zijn we aan de rest van onze route begonnen die we in twee uur volbrachten. Het laatste stukje had Liz er vanochtend pas aan vast geplakt toen ze zag dat een afslag in het bos geopend was.
Er waren ook inderdaad al een paar houthakkers bezig die vol verbazing naar onze auto stonden te kijken terwijl wij ons tussen de boomstammen door manoeuvreerden. Een goede 100 meter voor we de doorgaande weg in het dal bereikten, kwamen we een verrassing tegen…
Alleen de versperring boven was geopend, beneden was er nog een dikke staalkabel over de weg gespannen voorzien van een veelbetekenend bord en dito hangslot. We zagen geen ander alternatief dan de low gear in te schakelen en de auto de helling op te sturen, om de versperring heen. Is het niet heerlijk om Land Rover te rijden?

Na deze ochtend oefening waren we in het midden van de Sierra Nevada terecht gekomen en hebben we eerst eens een stuk autoweg gepakt om richting La Manga te geraken waar we deze dag nog verwacht werden.
Nu wil het geval dat we op deze weg langs een paar oude filmsets kwamen van de welbekende spaghetti westerns. Da’s natuurlijk altijd leuk om even te bekijken.
Door het woestijnachtige schouwspel werden we aangespoord om toch nog even een stukje woestijn mee te pakken, ware het niet dat het gebied waar deze filmsets waren slechts een paar hectare groot is. Voor we goed en wel begonnen waren, was het terrein alweer gewoon Spanje.
Wat dan wel weer grappig was om te rijden was een pas die ontworpen was door een bochtentekenaar met een ernstige stoornis, maar wel heerlijk om te rijden. Bovenaan de pas ging het onverhard verder wat een fikse afdaling betekende over een lange gravelweg.

Nu werd het toch echt wel tijd om richting La Manga te rijden en graag zonder shortcuts of ‘oh, kijk nou’.
Door de gravelweg -of onze snelheid erop- reden we in een zilvergrijze Defender, deze zijn we dus even snel af gaan spuiten wat hier bij bijna ieder benzinestation kan.
Vreemd genoeg kost het nagenoeg niks, voor een euro sta je er al lekker op los te spuiten. Voor een land waar water niet vanzelfsprekend is, zou je verwachten dat het veel duurder is dan bij ons in NL, waar we toch al gauw een tientje kwijt zijn.

Spik en span kwamen we tegen 4 uur in La Manga aan waar we hartelijk ontvangen werden door mijn vader en Paula die hier aan het overwinteren zijn. Wij zullen hier de kerstdagen door brengen, maar niet getreurd: we willen de komende dagen de gereden routes uit gaan werken en online zetten en de foto’s die we tot nu toe gemaakt hebben uitzoeken en uploaden.
Er is dus nog genoeg te beleven tijdens de kerst!

 

2 Responses to "Dag 19 – N 37°0'53", W 3°10'26.8" – La Manga"
 1. Hallo Eelco,
  Hartelijke groeten terug en ook jullie fijne kerst toegewenst!
  (wel bijzonder voor ons hoor, kerst in de zon. Gaat geen gewoonte worden voorlopig)
  Groet,
  Martin & Liz

 2. Schitterende verhalen, ook om ze zo te lezen en mooie foto’s.
  Fijne kerstdagen in La Manga en doe de groeten aan mijn zus Paula en jouw vader Maarten.
  Groeten, Eelco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *