Hella LED Driving Light Bar 350mm

Hella Led Driving Light Bar 350

Hella LED Driving Light Bar 350mm

by

Vandaag 16 maart hebben we als eerste in Nederland de LED Driving Light Bar van Hella binnen gekregen!Hella-led-driving-light-bar_eigenschappen
We hebben al met het prototype -beschikbaar gesteld door de ontwerpers van Hella Nieuw-Zeeland- kunnen spelen en zijn dol enthousiast over deze lamp.
En dat is op zich bijzonder, het is geen geheim dat wij niets van led-bars moeten hebben. Wat maakt deze lamp dan zo bijzonder?

Discreet:

Het is geen lamp die eigenlijk alleen staat op een glimmende Hummer zoals de meeste in deze categorie. Met de uiterst beknopte afmetingen van slechts 350 mm lang en 40 mm hoog is de lamp erg netjes en subtiel te plaatsen onder roofrack, op rolkooi of op de bumper.
Geen schreeuwerige chromen toestanden of potsierlijke koelribben maar een net glad oppervlak, volledig uit slagvast kunststof.

Toegestaan op de openbare weg:

Omdat dit nu eindelijk eens een led lightbar is met een fatsoenlijk lichtbeeld heeft Hella de lamp aangeboden ter keuring voor gebruik op de openbare weg. Goedkeuring is verleend (ECE approval E24 0008) en met het gegeven referentiegetal ref20 wil dat zeggen dat als je er twee op je auto zet je ruimschoots binnen wat wettelijk toegestaan is zit. Zeker in de risico landen (Noorwegen, Oostenrijk, etc) waar men actief aan het handhaven is op niet legale verlichting is dat erg prettig.

Duurzaam:

Hella-led-driving-light-bar_montageHet mode woord van tegenwoordig, echter in dit geval zeker van toepassing. De lamp is gemaakt van een speciaal ontwikkeld nieuw soort warmtegeleidende kunststof. Hierdoor heeft Hella het voor elkaar gekregen om een hoog vermogen led verstraler te maken die glad is aan de buitenkant en geen raamwerk van koelribben heeft. Wat er niet zit kan dus ook niet vol modder komen te zitten en oververhit raken, de oorzaak nr.1 waarom veel led-bars een vroege dood sterven. Het lampglas is uit polycarbonaat vervaardigd en absoluut waterdicht verlijmd op de behuizing. Dit geeft de lamp een IP6K7/IP6K9K classificering wat erg aangenaam is op een terreinauto. Wie een beetje thuis is in de Hella familie heeft natuurlijk allang in de gaten dat als het product in Nieuw Zeeland geproduceerd is, het uit de fabriek van Hella Marine komt. Vandaar dat we ook de eigenschappen UV bestendig en zeewatervast ook aan de lijst toe kunnen voegen.
Hella Nieuw-Zeeland is in ieder geval zo overtuigd van de duurzaamheid dat men besloten heeft er 5 jaar garantie op te geven.

Montagevrijheid:

De behuizing van de lamp heeft geen montagegaatjes oid. De lamp is voorzien van twee losse klemmen die de lamp stevig inklemmen, waar je ze ook neer zet. Komt een bestaande montagelip op je rolkooi niet lekker uit, dan verschuif je de klem en zodra je de inbusbout weer vast draait is de lamp gefixeerd. Je bent volledig vrij geworden in de opstelling, een hele verbetering ten opzichte van andere lightbars. De lamp is ook qua voedingsspanning erg toegankelijk; Door de multivolt besturingselektronica ligt het inzetgebied van 9 tot 30 volt. dat wil zeggen dat de lamp op zowel 12 volt als 24 volt voertuigen zonder extra voorzieningen te plaatsen is en met een stroomverbruik van slechts 2 ampère bij 12 volt ook langdurig inzetbaar is bij stilstand van het voertuig.

Lichtbeeld:

Hella-led-driving-light-bar_lichtbeeldHet zou flauw zijn om deze led balk te vergelijken met de in het wilde weg licht uitbrakende balken uit China die eerst een ooh en aah oproepen en vervolgens na 2 minuten weer uitgezet worden omdat de verlichte voorruit en motorkap toch wel heel erg hinderlijk zijn om mee te rijden. Vandaar geen vergelijk maar een kille opsomming van data:

landreiziger-vergelijk-hella-light-bar-350Lichtintensiteit 96000 candela, lichtsterkte van 1 lux op 320 meter afstand. Spreiding bundel op 200 meter circa 40 meter. Geen noemenswaardige korte-afstand glare. Een top verstraler wat ons betreft dus voor toepassing op terrein auto’s waarmee onverharde wegen, greenlanes en dergelijke gereden moet kunnen worden.

Prijsgunstig:

We kennen het bezwaar van de kwalitatief goede led bars; de stevige prijs. Deze lamp komt met een adviesprijs van 349,69 euro incl. btw al binnen het bereik van veel meer consumenten. Daarbij geeft Landreiziger ook nog eens een stevige voorverkoop-korting op deze lamp die daarmee op 299,95 euro komt!

PageLines