Dag 1; Dordrecht – Marienborn, Duitsland

Dag 1; Dordrecht – Marienborn, Duitsland

by

Eindelijk, na maanden voorbereiding kan onze reis beginnen. We hebben afgesproken dat dit keer niet de reis pas begint als de deur achter ons dicht valt, maar dat we zonder tijdsdruk en stress gewoon onze dingen doen tot we gereed zijn te vertrekken. Dat blijkt dus niet echt te werken, ik had eigenlijk tussen de middag wel op weg willen zijn, maar dat blijkt anders uit te pakken. Nog even dit, nog even dat… Volgende keer gaat het weer volgens het oude regime; tijd is tijd.
Bij Utrecht komen we er achter dat we iets vergeten zijn waar we niet om verlegen willen zitten, de stang van de handlier. Ik twijfel nog even, je hebt zo’n ding meestal toch alleen bij je voor de gemoedsrust, maar al snel zie ik een scenario voor me met een weggezakte auto, gestuntel met klemmen, tape en een boomtak en besluit resoluut terug te rijden naar Dordrecht.
Om kwart over drie vangt dan uiteindelijk de reis aan en we spreken af dat Visa maar op moet lossen wat we verder nog vergeten zijn.
We blijven rijden op uiterst saaie snelwegen tot een uur voor Berlijn. Ik verblijf uit gewoonte liever niet in grensplaatsen en grenzen oversteken doe ik ook liever overdags.

Bij Marienborn is het de hoogste tijd om de tank weer eens van een nieuwe lading diesel te voorzien en bij de aanblik van de nieuwe, zo goed als lege parkeerplaats daar, besluiten we daar de nacht door te brengen.
Als we goed en wel in bed liggen op de verhoogde vloer achterin onze 110 die ik voor deze reis samen met Edward gemaakt heb, luister ik nog even m’n voicemails af. De moeder van Liz staat er met een paar berichten op, ze ziet naar onze komst uit. Maar zal nog even moeten wachten…

PageLines