Dag 10; Finland – Haukivuori

Dag 10; Finland – Haukivuori

by

Goed ontbijt op de truckstop en met een paar branderig smakende koppen koffie op weg. Richting Haukivuori waar Marcel en Sari wonen die we kennen van het forum van de LRCH. We komen aan tussen de middag en krijgen een warm onthaal.
Wat wonen zij daar prachtig zeg, zo vlak aan een meer. Nu moet in in Finland erg je best doen om niet aan een meer te wonen, maar het uitzicht is er niet minder om, werkelijk schitterend.
Aan het eind van een smal karrespoor staat aan de rand van het meer een hutje van hen dat we mogen gebruiken. Ik stuur de pakweg 3 ton zware Defender over het karrespoor en de bevroren grond weet me goed te weerstaan. Bij het hutje aangekomen voel ik me echter door de harde toplaag heen zakken en inderdaad, ik zak tot aan de chassisbalken weg.
Wat ben ik blij dat we bij Utrecht gekeerd zijn want eindelijk is het dan zover, de handlier kan gaan bewijzen wat hij waard is… Stukje bij beetje, centimeter voor centimeter rolt de Defender terug de hardere grond op en moe maar voldaan blazen we even uit voor de hut, genietend van het prachtige uitzicht over het bevroren meer.
(waarbij uitzicht relatief is, het is inmiddels aardedonker geworden)
We sluiten de dag af met een traditioneel finse kerstmaaltijd bij Marcel en Sari in een zeer aangename warme huiselijke sfeer.

PageLines