Dag 11; Haukivuori

Dag 11; Haukivuori

by

Eigenlijk was het de bedoeling om vandaag met de sneeuwschoenen aan de natuur in te trekken en een tocht om het meer te maken, maar daar is de hoeveelheid sneeuw niet toereikend voor. We drinken dus eerst koffie bij Marcel en hij vertelt ons over andere nederlanders die hier in de omgeving wonen. We besluiten dus een ritje in de omgeving te maken. Een kunstenaar uit Dordrecht die nog geen 150 meter van ons huis geboren blijkt te zijn, Lucien, woont redelijk in de buurt en heeft ons zijn landgoed laten zien met talrijke gebouwen en huisjes en schuren. Zijn kunstwerken heeft hij in een prachtige beeldentuin opgesteld, ze zien er schitterend uit in de sneeuw.
De bossen beginnen er pittoresk uit te zien en lijken met poedersuiker bestrooid en de meren zijn bevroren. We rijden verder richting Mikkeli waar een andere kunstenaares uit de drechtstreek is neergestreken. Ze woont in een voormalig bejaardentehuis en heeft daar haar kunstcentrum ingericht. Jammergenoeg was ze er niet, achter geen van de 25 toegangsdeuren was iemand om open te doen.
Op de terugweg komen we langs een wegrestaurantachtig bouwwerk, het blijkt een soort merkwaardig hardrockcafe te zijn. We hebben werkelijk geen idee wat er zoal op de borden staat, dus ik neem de weg van de minste weerstand en bestel ‘meat’. Al snel zitten we beiden met een broodje hamburger in de handen waarvan ik zelfs niet weet hoe ik het in m’n mond ga krijgen.
Later op de avond gaan we even bij Marcel en Sari langs om ze te bedanken en alvast afscheid van sari te nemen die behoorlijk vroeg naar haar werk vertrekt.
Voor belangstellenden: Marcel en sari verhuren hun grotere vakantie huis dat eveneens aan een prachtig meer staat. Info via www.kurkistapa.suntuubi.com

PageLines