Dag 12; Haukivuori – Finland

Dag 12; Haukivuori – Finland

by

De auto staat weer gereed voor vertrek en we drinken nog even een kop koffie bij Marcel. Het is weer veel te gezellig maar uiteindelijk nemen we dan afscheid en zetten onze reis voort, verder noord op zoek naar koude en sneeuw.
Prachtige natuur onderweg, krijtwit landschap. Het is als rijden door een eindeloze kerstkaart. We vinden gelukkig leuke kleine weggetjes met ijs en sneeuw en de wielen presteren uitermate goed. Logisch, want ze spelen een thuiswedstrijd.
We stoppen uiteindelijk in een klein dorpje waar we wat rondkijken voor een goede plek om de nacht door te brengen. Heel toevallig ligt het dorpje aan een meer en het strandje blijkt toegankelijk voor auto’s.
Voor het eerst hebben we die nacht de elektrische deken aan, (duizendmaal dank Waeco) het vroor een graad of 7, maar door de straffe wind voelde het een heel stuk kouder.

PageLines