Dag 2; Marienborn – Polen

Dag 2; Marienborn – Polen

by

‘s Ochtends redelijk op tijd opgestaan en van de uiterst geode faciliteiten gebruik gemaakt die een duitse autobahn raststatte te bieden heeft. Alleen krijg ik het heen en weer van die kaartjesautomaten. Tuurlijk, ze zijn bij de kassa weer inwisselbaar, maar met een slaperig hoofd naarstig op zoek naar kleingeld zit nu eenmaal niet in mijn vaste ochtend routine.
Al snel bereiken we de grens met Polen en hebben de paspoorten al in de aanslag. Lekker bij de tijd, want ook de grensovergang bij Frankfurt Oder stelt niet veel meer voor. Leve Europa.
Nog in Nederland zijn we een avond op bezoek geweest bij Derek-Jan en Sylwia. Sylwia is Poolse en was graag bereid om ons allerhande tips aan de hand te doen en ons te wijzen op de mooie gebieden en omstreken. We rijden dus het eerste deel over snelwegen om dieper Polen in te komen. Het schiet lekker op, de wegen zijn prima, maar… daar komen we niet voor. We willen Polen zien dus sturen we het tweede deel van de dag van de snelweg af en vervolgen de reis over B-wegen, door pittoreske dorpjes met duizenden kapelletjes en bloemovergoten begraafplaatsen.
Het is duidelijk dat men hier een ietwat gelovig is, maar om de 250 meter een kappelletje lijkt ons een ietwat overdadig?
We brengen de nacht door in een hotel, campings e.d. blijken niet voorhanden in dit gebied, althans hebben wij ze niet aangetroffen. Toevalstreffer of niet, het hotel blijkt prachtig en modern met alle faciliteiten die je graag in een hotel ziet, compleet met bewaakte parkeerplaats en al.

PageLines