Dag 24; Skaidi

Dag 24; Skaidi

by

De storm begint af te nemen en tegen het middaguur kan ik zelfs even naar buiten om wat uit de auto te pakken. Bij het aantrekken van mijn jas merk ik dat er gruis in m’n kraag ligt en stukjes stucwerk op de mat rond onze schoenen. Boven mijn hoofd zie ik een scheur in de muur… Het is echt bizar tekeer gegaan.
Buiten aangekomen doe ik meteen even een snelle inspectie of alles goed is en of er geen rondvliegende voorwerpen de auto geraakt hebben. Weer snel naar binnen, want het regent nog steeds gestaag.
Hee, we zijn op televisie! Hoor ik vanuit de woonkamer.
De provincie waar wij verblijven blijkt groot nieuws te zijn, breed uitgemeten krijgen we te zien dat Finnmark gisteren getroffen is door een orkaan met windsnelheden tot 44 meter per seconde. Vijftien woningen op het nog iets noordelijker gelegen eiland Nordkapp zijn verwoest, gelukkig is doordat het gehele eiland tijdig geevacueerd is niemand gewond geraakt.

PageLines