Dag 3; Polen

Dag 3; Polen

by

Vandaag belooft een mooie dag te worden. Het weer is goed, hoewel nog steeds niet echt winters. En we hoopten zo op een wit Polen… Na ons vroege vertrek uit het hotel hebben we diverse kleine routes gereden door prachtige bossen, de hele dag door. Het bljkt dat Sylwia iets terughoudend is geweest in haar lofzang over Polen, want wij beiden genieten met volle teugen van het landschap en uiteraard de zalige boswegen die het ons te bieden heeft.
Uiteindelijk komen we plots –reeds in het pikkedonker- bij een camping aan die in volledig duister gehuld is. Niet te snel een conclusie trekkend dat het wel eens gesloten zou kunnen zijn, bellen we aan en na een half uur volharden komt de eigenaar naar buiten. Ik vertel hem in het duits over de reis die we aan het ondernemen zijn als hij vraagt of het niet wat fris is om te kamperen. Hij is duidelijk geamuseerd en bereid om ons een plaatsje te verschaffen waar we de auto kunnen parkeren en de bustent op kunnen zetten. Water en elektra is vanwege de vorst al afgesloten, dus we krijgen water in flessen aangereikt.
In het aardedonker vinden we een mooi plekje (mooi als in mooi vlak) en oh wat ben ik blij dat ik vlak voor vertrek toch nog de werklamp op de achterzijde van de auto gemonteerd heb. Onmisbaar als je in de winter aan het kamperen gaat.
Het is de eerste avond echt kamperen en hoewel het best koud is, hebben we het uitermate naar ons zin. We sluiten de dag af met een heerlijke maaltijd die we op de benzinebrander klaarmaken. Uiteraard hebben we in Nederland al een van de gevriesdroogde maaltijden uitgeprobeerd, dus we wisten al dat het prima eten is, maar als je uiteindelijk in je tentje, in de vrieskou midden in Polen zit, smaken de Globetrotter maaltijden werkelijk hemels.
Met het gehuil van een wolf in de verte vallen we tevreden in slaap.

PageLines