Dag 4; Dywity – Polen

Dag 4; Dywity – Polen

by

Bij het ochtendgloren kijken we verbaast om ons heen. We staan op een prachtige middelgrote camping aan de rand van een flink meer. Vuurplaats, sportveldje, keurige gelegenheden, ideaal om eens met een aantal Land Rovers neer te strijken. Volgens de GPS stikt het van de boswegen rondom de camping, wat we gisteren al gemerkt hebben. De toegangsweg tot de camping is zelfs te betitelen als een fraaie greenlane.
Ik reken af met de campingeigenaar die zich eigenlijk geen raad weet. Hij wil ons eigenlijk niet laten betalen, dus we komen een symbolisch bedrag overeen. Ik beloof hem in ieder geval een zeer positieve vermelding in het reisverslag en hij lijkt daar blijer mee dan het geld dat ik hem in zijn hand gedrukt heb.
Dus bij deze: Mazury camping in Dywity, een absolute aanrader!
De auto in! Rijden!
Een perfecte start, vanaf de camping direct het bos in over houthakkerswegen en zandpaden tussen de dorpen in. Pas bij het invallen van de avond besluiten we het asfalt op te zoeken en een plek voor de nacht te vinden. Erg veel mooie momenten meegemaakt, Polen is een land dat eruit kan zien als wales, met uitgestrekte heuvelachtige velden en plotselinge architectonische uitspattingen uit de duitse renaissance.
Wat er precies met de koeien aldaar aan de hand is zouden we graag nog eens horen van iemand met verstand van koeien. Ze zien er grappig uit met een enorme romp en veel te korte poten. Opmerkelijk.
Aan het eind van de dag komen we in dichte mist terecht waarbij het erg lastig is dat de borden niet consequent zijn. Het ene moment staat een scherpe bocht keurig aangegeven, de andere keer moet je het maar merken aan een plotseling rammelend voorwiel en struikgeruis.
We komen uit op de hoofdweg en overnachten tussen de grote mannen, onze betiteling voor vrachtwagens. Langs de hoofdwegen in Polen zijn uitstekende truckstops te vinden en met in het achterhoofd een tip van Derek-Jan zoek ik de dienstdoende parkeerwacht op. Ik vertel hem –wederom in het duits- dat we hier de nacht door willen brengen in een personenwagen en hij zegt me dat hij me niet in euro’s kan terug betalen van de 5 euro die ik hem in zijn handen druk. Dat is ook niet de bedoeling zeg ik hem en hij brengt ons naar de achterzijde van het restaurant waar we onder het wakend oog van het keukenpersoneel in alle rust de nacht door kunnen brengen. De mooiste plek van het terrein. Zeer overdadig gegeten; werkelijk heerlijke bietensoep, schnitzel met brie en met goulash overgoten gebakken aardappelen.

PageLines