Dag 7; Letland – Smiltene

Dag 7; Letland – Smiltene

by

Na een goed ontbijt in het aangrenzend hotel en een kattewas aldaar zijn we van start gegaan om 10.30 uur. Het eerste bos dat we vol enthousiasme aandeden was niet erg gebruiksvriendelijk, de wegen zijn hier breder en hebben 1 gat te weinig om weer een mooie vlakke weg te vormen. Het land is moderner dan Litouwen, de architectuur is echter gelijk.
Na diverse pogingen mooie greenlaneroutes op de kaart te vinden, geeft Liz het op en we rijden door naar een ander deel van het land. Wellicht dat we ons geluk hier kunnen beproeven.
De avond lijkt iedere kilometer die we verder noordwaards trekken vroeger in te vallen, want we rijden al snel in duisternis. Dat weerhoud ons er niet van om een veelbelovende bosweg in te slaan en ziedaar; de eerste dag rijden in de sneeuw, in het bos, in het donker. De extra verlichting op het dak is… toereikend. Ruimschoots.
Het begint al later te worden en we hebben er bijna 10 uur sturen op zitten, hoogste tijd om een onderkomen te vinden. Bij Smiltene vinden we een gezellige boerderij met een kampeerveldje en zeer behulpzame mensen. De dochter van de boer spreekt goed engels en we overnachten er in de auto spotgoedkoop voor 5 euro. Men tracht ons nog wel te verleiden tot het overnachten in een van de kamers die ze in de boerenschuur gemaakt hebben, maar ik heb al heel snel gezien dat het niet voor mensen met smetvrees is en dit een geschikte plek is om zoiets te ontwikkelen.
Er ligt een redelijk pak sneeuw hier en ik ben blij dat de auto in de luwte van de boerenschuur kan staan. Na weer een culinair hoogstandje uit de keuken van Globetrotter (waar zouden we zijn zonder hun producten) sluiten we tevreden de dag af met een wandeling in de omgeving van de boerderij.

PageLines