Dag 32; ? – Roros

Dag 32; ? – Roros

by

Beiden hebben we niet echt prettig geslapen en zijn bijtijds al weer op weg. In het aardedonker rijden we eerst naar Statoil, zo’n beetje de enige goede bron van koffie en ontbijt. Nog voor het ochtend gloren rijden we de oude vebindingsweg naar Hell op die garant staat voor een goede dosis bochtenwerk. Het gaat goed en we besluiten de laatste exit terug naar de hoofdweg niet te nemen en de oude pas te rijden. En dat zullen we weten…
Hele delen van de route hebben we op de oranje markeerstokken moeten rijden, door de enorme hoeveelheden stuifsneeuw kwamen we geregeld in een complete white-out terecht. Erg heftig, maar een geweldige ervaring.
Een volgende poging elders nog een bergweg te nemen loopt na een paar meter al spaak, de weg is niet open. Onderdak zoeken dus en in Roros vinden we een camping die open is en we worden er hartelijk ontvangen. Tuurlijk, kamperen kan ook, maar we moeten wel weten dat er een goede 80 cm op het terrein ligt. Hij knipoogt naar de auto en zegt dat wij dat wel trekken.
Na een half uurtje graafwerk staat de tent en zijn we gereed om een uitstapje te maken naar de oude kopermijn-stad; Roros. We genieten met volle teugen van de prachtige oude gebouwen en architectuur. Zo goed als de gehele stad is opgetrokken uit dicht op elkaar staande houten huizen en het is heerlijk om over alle wit besneeuwde daken uit te kijken. Een prachtig stadje om te bezoeken.
We gebruiken in een van de restaurants in Roros een late lunch. Gelukkig, want het gaat de eerste keer worden dat wij de bij terugkomst op de camping klaargemaakte maaltijd niet kunnen waarderen. De Globetrotter nasi is blijkbaar niet ons ding en deze maaltijd schenken wij terug aan de natuur.
Ondertussen is de tent omgewaaid, hoewel er een dikke laag sneeuw ligt, is het erg los spul en iets erin verankeren gaat niet makkelijk. Ook hier is de grond te hard om er iets in te kunnen slaan, dus schroef ik de poten onder de campingtafel uit en veranker daar de tent mee, bij gebrek aan stenen of houtblokken. Voor de tweede keer wens ik mij mijn makita en en doos flinke schroeven. Volgende reis…

PageLines