Dag 33; Roros – Eksharad

Dag 33; Roros – Eksharad

by

Ik ben jarig. Hoera.
Vannacht heeft iemand op de sneeuwknop gedrukt, want er ligt 10 cm verse sneeuw op de auto en tent.
Liz gaat met koffie aan de gang terwijl ik de auto even sneeuwvrij maak. Ik volg haar al snel met de ontbijtspullen om voor we aan het afbreken van de tent beginnen in ieder geval wat in de maag te hebben. Ideaal, zo’n keuken op een camping waar je je gang kunt gaan, zou overal zo moeten zijn.
Als we wel gevoed buiten staan, is het weer gaan sneeuwen. We pakken snel de tent in en na wat gedoe met vastgevroren stokken zijn we gereed voor vertrek.
Liz heeft een koers uitgezet richting Zweden, waar we nog even bij een lid van de LRCH langs willen.
We vertrekken dus in de sneeuw en dat zal tot in Zweden ook zo blijven.
Jammer, kleine wegen zijn niet meer te vinden maar ik vermaak me prima op de slingerende besneeuwde noorse wegen. Vlak voor de grens doen we nog de nodige boodschappen aan autentieke noorse producten die in NL niet te krijgen zijn.
Zweden rijden we binnen zonder ook maar een grensovergang te zien. Het is een fraaie weg waar we over rijden, maar ik prefereer toch de lastige bergweggetjes. (en offroad uiteraard) Dieper in Zweden ligt er minder sneeuw en staat het bomvol eland waarschuwingsborden. Het tempo passen we dus aan en het bermscannen begint. Ofschoon we eigenlijk vandaagvroeg willen stoppen, vinden we niet de juiste plek om de nacht door te brengen, maar uiteindelijk lukt het om een prachtige hut te huren. Het is inmiddels wel 9 uur geworden en we zijn zo goed als 1 dorp van de woonplaats van Alex verwijderd. Dat zal dus een vroeg bezoek worden morgen.
Ik had graag nog iets over het diner van vanavond geschreven. Maar dat doen we maar niet, het kan alleen maar ontaarden in een scheldpartij. Jammer. Geen griekse restaurants meer voor ons in Zweden.

PageLines