Dag 34; Eksharad – Skovde

Dag 34; Eksharad – Skovde

by

Zo, maar eens royaal uitgeslapen in ons keurige hutje en na het ontbijt gaan we op zoek naar de shop van Alex en zijn vrouw. We vinden het al snel en vergapen ons aan de prachtige buitensportwinkel die ze daar hebben weten te realiseren. Na een uurtje verhalen en ervaringen uitwisselen nemen we afscheid van dit ondernemende stel en trekken we weer verder naar Karlstad. Doel van deze uitstap is een bezoek aan een van de grotere filialen van de firma Biltema. Naar onze mening is er in Nederland een gebrek ontstaan aan de goed gesorteerde automaterialen zaken zoals Biltema en zoals altijd tijdens een noordelijke reis, moet er even ingeslagen worden.
Inmiddels zien we bruin gras door de sneeuw heen en is het boven nul… Geen lol aan zeg!
We hebben geen idee wat de zweden op de weg strooien tegen de gladheid, binnen een mum van tijd is de auto bedekt met een nare vettige bruine substantie. Het is zo erg dat we moeten stoppen om de koplampen schoon te maken. Op de redelijk drukke wegen hier in deze omgeving is groot licht niet meer te gebruiken en ik merk goed hoe gewend ik geraakt ben aan de overvloed aan licht. Daarbij komt ook nog eens dat de reflectorpaaltjes ook onder dezelfde bruine substantie zitten en de strepen op de weg ernstig aan vervanging toe zijn. Soms heb ik werkelijk geen idee waar ik ben en ik grap tegen Liz dat als ik de zijmarkeerverlichting van de vrachtwagen voor ons zie, hij blijkbaar een bocht maakt.
Bij Skovde geef ik er de brui aan, ik ben het getuur in het niets meer dan zat.
Het kamperen dat we willen doen om de tent nog even voordat we huiswaards gaan te kunnen drogen of in ider geval luchten, gaat niet door. De camping in Skovde ligt bovenop een berg en het waait er belachelijk hard. Een zeer fatsoenlijke hut met een veeeeel te lange gebruiksaanwijzing hoe de hut achter te laten zal ons onderkomen voor de nacht worden.

PageLines