Dag 35; Skovde – Ustrup

Dag 35; Skovde – Ustrup

by

Bij het afrekenen van de hut krijgen we de eerste ‘thrill’ van de dag. Het meisje achter de receptie zegt ons met een stalen gezicht dat de hut 800 SEK per nacht kost. Het zal er zonder twijfel aan liggen dat het camping complex direct grenst aan het alpine centrum waar diverse groepen sporters het hele jaar door aan het trainen zijn, maar dit is ronduit belachelijk. Nu ja, het topt het vakantiebudget lekker af zo.
We vertrekken vanuit Skovde en willen aanvankelijk richting Jonkoping over weg 26 rijden, maar na 15 kilometer ben ik het al zo verschrikkelijk zat dat ik Liz zeer dringend verzoek met wat anders te komen.
Uit de hoge hoed weet ze gelukkig vrijwel direct met een heel aardige route te komen die zich gaande weg ontpopt tot een schitterende greenlane en een spannende slingerende verijsde landweg.
Gedurende 5 uur weten we deze weggetjes vol te houden zonder ook maar een enkel saai stukje. De bossen zijn hier goed voorzien van wild, tijdens de tocht zien we op diverse plaatsen herten ons heel verbaasd aanstaren.
Terug op de 26 is het de hoogste tijd om eens wat kilometers te gaan maken en we zijn al snel bij Halmstad waar we overgaan op de E20 richting Malmo. Ik begin goed gek te worden van wat de zweden op de weg gooien ’s winters, het lijkt wel gemalen kauwgom. Om de 5 minuten moet de sproeier er aan te pas komen om nog iets van zicht door de voorruit te hebben. Ter onderstening van mijn frustrtie zie ik nota bene bij en benzinestation een extra mini pomp staan met een schattig kleine vulslang en dito vulspuit. Het blijkt ruitensproeiervloeistof te zijn, kun je na gaan hoeveel de zweden van dat spul gebruiken…
We koen in een zeurende motregen aan bij de brug naar Denemarken en een dichte mist ontneemt ons het zicht op het reusachtige bouwwerk. Jammer, ik had graag eens de omvang ervan op mij in willen laten werken.
Bij Kolding draaien we de E45 op en vanwege de prikkende ogen besluiten we dat het welletjes is voor vandaag. De parkeerplaats bij Ustrup zal het eindpunt voor deze dag worden. Morgen slapen in eigen bed!

PageLines