Dag 2 – Plötzetal – Szklarska Poręba

Dag 2 – Plötzetal – Szklarska Poręba

by

We vertrekken om 8.15 uur na een uitermate goed roerei met spek enzo.
De geneugten van een goede Duitse Raststätte!

We rijden eerst naar Dresden om proviand in te slaan en vinden in het Elbepark een onwerkelijk groot Kaufhaus. Je zou verwachten dat we thuis alle benodigde proviand in hadden geslagen, maar onze ervaring is dat de houdbare producten in omringende landen veel diverser zijn en van veel betere kwaliteit dan er in Nederland te vinden is.

Al snel begint ons karretje zich te vullen met blikken hertegoulash, spatzle en aluminium folie verpakkingen met rotkraut etc.
Bij Görlitz steken we de grens over naar Polen en proberen onze draai te vinden; Liz is aan het stoeien met een nieuwe versie van de Garmin kaarten die niet in Nroute blijken te werken.
Lekker, zo’n update vlak voor vertrek en ons misplaatst vertrouwen in de software schrijvers van Garmin doet ons al snel besluiten voor de volgende reis uit et gaan kijken naar fatsoenlijke en betrouwbare navigatie software.

Desondanks (en dankzij de set kaarten van een eerdere versie die we als backup mee namen) vinden we een heel aardige bosroute in het nationaalpark bij Piechowice. Na een paar honderd meter stap ik eens even uit om een stukje voor te lopen en sta al snel tot aan de enkels in een moeras.
Ander paadje; na 50 meter inrijden stap ik weer even uit en… Bij het achteruitsteken op het smalle pad staat de Defender opeens met 1 wiel in de lucht. Ons eigen spoor heeft zich met water gevuld en er is bijna geen doorkomen aan.

“Tirfor Liz” maakt zich al op om de auto uit te springen, maar ik heb nog 1 troef achter de hand. De airlocker gaat aan  en heel beheerst weten we ons uit het diepe spoor te trekken.
Geniaal zo’n locker in dit soort terrein! Verder op zoek naar routes maar zonder noemenswaardige resultaten op een erg lekker rijdend gravelpad na.

Wel vinden we een leuke camping in Szklarska Poręba; Klein, goed beschut, 34 Zloty en prima geschikt voor trekkers.

PageLines