Dag 5 – Kraków

Dag 5 – Kraków

by

We vertrekken mooi op tijd in een glanzend schone auto naar Krakau, de een na grootste stad van Polen waar de befaamde Wieliczka-zoutmijnen zijn.

De ongeveer 70 kilometer er naar toe zijn verschrikkelijk; Druk, rumoerig, hoofdwegen dwars door dorpjes die lijken te bestaan uit tweedehands autohandelaren en gebruikte auto onderdelen.
Helemaal geen omgeving voor ons, zeker niet aangezien wij tijdens onze reizen in redelijke afzondering van natuurschoon en de kleinschaligheid van lokale plattelandsbevolking kunnen genieten.

Toeristisch, die zoutmijnen? Absoluut. Desondanks was het het offer dat wij brachten zonder meer dubbel en dwars waard.
Gedurende een 3 uur durende tour werden wij door een goed engels sprekende gids rondgeleid door de eindeloze gangenstelsels en enorme zalen die stuk voor stuk vol staan met de mooiste zoutcreaties, standbeelden en sculpturen.
Verder zijn er een ondergronds meer, een kapel en worden er oude werktuigen getoond ter illustratie van de historie van de zoutwinning. Elk jaar bezoeken zo’n 800.000 toeristen de mijn.

Met dit bezoek hebben we ons portie toerisme ruimschoots gehad voor deze trip, Liz zat de zelfde avond naarstiger dan ooit te zoeken naar onverharde wegen en greenlanes die ons verder zuid kunnen brengen.

PageLines