Dag 7 – Nowy Sącz – Tyrawa Solna

Dag 7 – Nowy Sącz – Tyrawa Solna

by

Ondanks het naburige Poolse feestje dat om de 10 minuten hetzelfde lijstje feestnummers opnieuw begon te spelen hebben we prima geslapen in het motel.

Beetje een deceptie was dan wel weer het ontbijt, hoewel we alles in de auto hadden meenden we ons de moeite te kunnen besparen. Helaas ontbrak het vers Pools landbrood, geen overheerlijke streekworsten, daar hadden we dus beter zelf even de tijd voor kunnen nemen.

Half 9 waren we op pad, nog enthousiast van het succes van gisteren. Helaas, de een na de andere uitgestippelde route bleek afgesloten… De weg naar Sanok hebben we dus hoofdzakelijk over de hoofdweg afgelegd.
De camping die we opzochten in Sanok bood vreemd genoeg geen onderdak aan kampeerders (?) dus zijn we verder gereden. Bij Mrzygłód en Tyrawa Solna vonden we een volgende camping waar een fraai uitgedoste oranje Discovery stond.

De eigenaar ervan blijkt naast de camping tevens organisator te zijn van offroad evenementen in de streek en 4×4 reizen te organiseren in de omringende landen. Dolenthousiast overstelpt hij ons met informatie, fotoboeken, etc etc.
Ook krijg ik een roadbook in handen gedrukt met een leuke route in de omgeving. Nadat de eigenaar wat van onze ervaringen heeft aangehoord, grist hij het roadbook weer uit m’n handen en drukt me een dik boek in handen dat ‘beter past’.

We bladeren het eens door en zien veelbelovende passages voorbij komen, dat gaat een boeiende dag worden morgen! We besluiten een van de superleuke berghutjes te nemen op deze camping en we zijn nog niet geïnstalleerd of hebben al leuke nieuwe contacten weten te leggen met een groepje Poolse jongeren die de camping in het weekend gebruiken om de stad te ontvluchten en met elkaar de natuur in de trekken.

Zonder een keuze te hebben schuiven wij aan bij de BBQ, krijgen de heerlijkste zelf gemaakte streekgerechten te proeven en -uiteraard- de nodige alcoholische versnaperingen. Een van de meiden in het gezelschap heeft een zus in Groningen die ze binnenkort voor het eerst gaat bezoeken en vraagt honderduit over Nederland.

PageLines