Dag 8 – Tyrawa Solna

Dag 8 – Tyrawa Solna

by

Zondag, de dag des heeren met op onze schoot het roadbook from hell.

Vandaag zijn we aan het roadbook begonnen dat we van Mr. Land Rover Poland (zoals hijzelf verklaarde) gekregen hebben.
Het boek telt 18 pagina’s en de eerste pagina heeft ons al uren gekost om door te worstelen. Al vroeg zit er een afdaling in op een kleihelling die door de regenval van afgelopen nacht spekglad geworden is.
Halverwege glijden we uit het spoor en kom met geen mogelijkheid meer terug. Lieren dus en dat werkt goed, al snel staan we weer in het spoor. Niet voor lang, want direct begint de auto weer te glijden om tien meter lager dwars op de helling tot stilstand te komen.

We besluiten het spoor niet meer te gebruiken en ik stuur de auto een watergeul in naast het pad waar het wassende water de hardere ondergrond heeft blootgelegd.
Dat werkt goed en hoewel het langzaam gaat, hebben we in ieder geval de controle terug. De route blijft verbazend heftig en technisch best moeilijk. Plaatje voor plaatje komen we toch langzaam door de meeste passages heen, slechts een paar hebben we moeten laten schieten omdat we echt geen mogelijkheid zagen er schadevrij doorheen te komen.

Tegen 5 uur ’s middags zijn we beiden doodop van het non-stop offroaden en zwaar green-lanen. Een beetje sip concluderen we dat we slechts op bladzijde 6 aangekomen zijn.

Terwijl ik aan het verkondigen ben dat wij er echt helemaal niks van kunnen, vind Liz het voorblad van het roadbook ergens achterin en merkt schamper op; “oh kijk, dit roadbook is eigenlijk een drie-daagse challenge”. Nou, morgen maar verder dus, want de doorwading waarmee we deze dag afsloten smaakte naar meer, veel meer… en dat is nou net wat de volgende bladzijden ons beloven.

PageLines