Dag 10 – Tyrawa Solna – (n)ergens.

Dag 10 – Tyrawa Solna – (n)ergens.

by

We laten tegen half 9 het hutje waar we de afgelopen dagen ons bivak gemaakt hebben achter ons en trekken verder zuid.

Ook hier zijn weer veel van de routes die Liz gevonden heeft voorzien van het gevreesde verbodsbordje, maar we vinden toch een paar interessante weggetjes waar we ons prima vermaken.

Uiteindelijk komen we aan bij de grens met Oekraïne, we vragen ons af hoe lang het geleden is dat we een bemande grenspost zagen met gesloten hekken en slagbomen. Vreemde gewaarwording.
We keren om -Oekraïne is voor een andere keer- en rijden een overweldigend mooi natuurgebied binnen dat helaas vergaan is van toeristen en bijbehorende commercie.

Ook hier kent men het betaald parkeren inmiddels, ook al sta je op een bospad midden in de natuur. We rijden weer richting Slowakije en vlak voor de grens zien we een bordje met een aanduiding voor overnachting.
We rijden een steil weggetje in en komen uit bij een lieflijke boerderij. We worden hartelijk ontvangen door het gehele gezin en kunnen onze auto en tent neer zetten waar we willen.

Van alles wat je zoal aantreft op een boerderij loopt er los rond en terwijl we aan ons avond eten bezig zijn komt de een na de ander even nieuwsgierig een kijkje nemen. We slapen vanavond tussen de geiten, ezels, kippen en paarden.

PageLines