Dag 15 – Kremnica – Vodná nádrž Orava.

Dag 15 – Kremnica – Vodná nádrž Orava.

by

Werkelijk heerlijk geslapen in volkomen rust en stilte, zalig.

We gaan monter op pad en rijden eerst richting Krahule over een leuk klein weggetje. Een erg mooi gebied om doorheen te rijden overigens.
Vervolgens gaat het naar Dolna Stubna waar we twee prachtige routes gereden hebben. De grot die we daar uiteindelijk vonden zou volgens het bord ons een goede 4 uur tijd kosten om te bezichtigen.

We vonden eigenlijk de omgeving te mooi om de rest van de dag in een grot door te brengen, dus hebben we de bezichtiging niet gedaan.
Een poging een dwarsdoorsteek te maken in het gebied lukte niet door een afgesloten weggetje.
Dat wegen hier afgesloten zijn komt best vaak voor, het zijn best toeristische ski gebieden en men zet veel dicht om de toeristen in het gareel te houden. (in de dorpen waar ze tenminste geld uitgeven in plaats van op bergweiden te gaan lopen lanterfanten)

De laatste route die we vandaag reden was erg intens. Gelegen tussen Partizanska Lupca en Zuberec ging het over een fors steile helling tot aan het hoogste punt waar na deze steile klim weer eens een slangboom stond.
Deze hebben we maar even open geschoven, de doorgaande weg lag er tenslotte achter. We zitten nu uit te blazen op 13 kilometer van de grens met Polen aan het grote meer Vodná nádrž Orava.

We hebben er een aardige camping gevonden, de Autokemping Slanická Osada. Plek voor 100 en we staan er met z’n tweeen. Aardige engels sprekende beheerder, net sanitair. Morgen maar eens kijken wat Tsjechië te bieden heeft voor ons.

PageLines