Dag 16 – Vodná nádrž Orava – Karlova.

Dag 16 – Vodná nádrž Orava – Karlova.

by

Keurig op tijd gaan we op weg, op zoek naar de kleinste grensovergang die de Beskiden ons bieden kan.
Het is een ware sport geworden lijkt het wel.

Vlak naast de grensovergang boven Cadca weet Liz een overgang te vinden die volgens mij slechts als onderhoudsweg in gebruik is voor de hoogspanningsmasten die op deze berg staan. (privarovci pod)

Bij Jablonka hebben we weer een nieuw navigatiesysteem gekocht (een Tsjechisch wegenboek) want ook de Garmin laat het afweten nu we de grens over zijn en er geen nieuwe kaarten meer in kunnen laden.

Vandaag geen heftige routes, we rijden op gewone doorgaande wegen tot aan Ludvikov en nemen voor de nodige verwennerij een hotel aldaar.
Maar wacht even, ik vergeet bijna een verschrikkelijk mooie route te vermelden! Ergens bij Mutne hebben we een prachtige bergovergang gemaakt tot Zákamenné. Waypoint is aangemaakt, later nog maar eens precies nazoeken waar het was, we zijn er bij louter toeval eigenlijk terecht gekomen. De overgang had in ieder geval een enorm hoog ‘sound of music’ gehalte, erg fraai. Morgen rijden we richting Bohemen, eens zien of we daar wat cultuur op kunnen snuiven.

Edit: De hierboven genoemde bergovergang was dermate mooi dat het de foto bovenaan de pagina’s van dit reisverslag is geworden.

PageLines