Dag 11; Kartuzy – Koszalin

Dag 11; Kartuzy – Koszalin

by

De verkenning van Pomorskie begint meteen goed, het eerste pad dat wij in slaan heeft een dikke laag sneeuw met een harde toplaag. Binnen 40 meter zitten we al bijna vast en komen gen meter verder meer omhoog. Het lijkt er op dat in dit gebied we onszelf zullen moeten beperken tot de meer gebaande wegen. In tempo werken we het gebied door en genieten van de prachtige omgeving, het is opmerkelijk dat zo dicht bij zo’n grote stad, zo’n mooi en rustig gebied ligt.
Doordat we beperkt zijn tot de gebaande wegen moeten we tussen de middag al constateren dat we het gebied doorkruist hebben en naar het aangrenzende gebied voorbij Stezyca door kunnen. Daar blijken de condities gunstiger en we rijden onszelf al spoedig weer hartstikke vast. Terwijl ik sta te filosoferen over verwarmde chassisbalken oppert Liz dat we ook een tweede sneeuwschep zouden kunnen kopen.
Ja, je kunt alles wel kopen.
Er is wel te stellen dat we beter worden in het doorkruisen van met sneeuwduinen bezaaide weggetjes, slechts 20 meter van een kruispunt waar ons weggetje weer over ging in een doorgaande schone weg, komen we tot stilstand. Af en toe stoppen auto’s om eens te kijken wat we in des hemelen naam aan het doen zijn, men stapt hoofdschuddend weer in. Wie gaat daar dan ook rijden…
Een uur later treffen we het weer, weer zo’n type weggetje. Maar dit maal blijt de voet op het gas en naar mijn eigen smaak iets te onbezonnen werkwijze weten we het gehele traject af te leggen. Ik durf niet eens achterom te kijken wat voor bizar spoor we in de sneeuw achter gelaten hebben. Goed, niet meer op deze manier, te weinig controle over de situatie en te veel kans op schade.
Ten westen van Suleczyno vinden we weer de boswegen waar wij beiden zo gek op zijn en we kunnen hier ook weer net als in de eerste week naar hartelust greenlanen in het wit. Ook hier weer treffen we grote groepen herten aan die vaak als ze ons aan horen komen opkijken met een blik van ‘hee, is dat geen Defender?’ alvorens weg te rennen.
We moeten weer eens verder en rijden via binnenwegen en boswegen verder westwaards naar de hoofdweg. Bij Polanow trachten wij een pension te vinden, maar zoals zo vaak met dat soort info die we van de garmin kaarten af halen, blijkt dit niet (meer) te bestaan. We rijden dus door naar Koszalin waar we het Motel Monika vinden. Goede en nette verblijfplaats voor een nacht.

Track naam

Track2010/01/20

Start tijd

10:15

Tijdsduur

8:34

Eind tijd

18:49

Afstand

183.2 km

PageLines