Dag 12; Koszalin – Buddikate Ost (A1)

Dag 12; Koszalin – Buddikate Ost (A1)

by

Kort na vertrek in de bossen rond Rosnowo vinden we een paar prachtige routes, het bos is hier lekker heuvelachtig en de best diepe sneeuw maakt het ons niet makkelijk. Een paar keer moeten we afwijken van de route, maar weten onze weg dwars door het bos prima te vinden. Rond brunchtijd vinden we een net ingerichte picnic plaats midden in het bos, compleet met bankjes en al. Als we daar onze zojuist begane zonden staan te overpeinzen, komt er een boswachter –uiteraard in een Niva- langsrijden en met ons braafste gezicht groeten wij hem hartelijk.
Verder gaat het richting gewone weg, de tijd is gekomen dat we de thuisreis in moeten gaan plannen. Met nog wat shortcuts die dit keer werkelijk korter zijn en belangrijker, dwars door het bos gaan, bereiken we nabij Borzyslaw de 169. In Bialogard vinden we een restaurantje om even rustig de thuisreis te plannen en de laatste Poolse lunch te nuttigen.
We besluiten om eens een kijkje te nemen aan de kust en bij Ahlbeck de grens over te steken. Via de E28 gaat het richting Ploty waar we de 108 nemen richting Swinoujscie. Met al dat gepraat over thuisreis heeft de thuisreis-modus het over genomen en hebben we vandaag een autobahn raststatte ons als doel gesteld. Vlak voor we bij Swinoujscie de veerboot willen nemen, sluiten we achteraan bij een militaire colonne. Tergend langzaam neemt de colonne plaats op de veerboot waarna deze weg wil varen. Nou, niet als een ook Poolse buschauffeurs staan te wachten! Al razend en tierend weet hij de MP ervan te overtuigen dat het beter is om dan toch maar de slagboom weer omhoog te doen en de rest van de wachtenden ook de veerboot op te laten. In het donker komen we aan in Swinoujscie waar een MP onze Defender maant om de colonne te sluiten. ‘Ja, maar…’
Tegen een lichte epileptische aanval geraakt van de onafgebroken flitsende lampen van de MP wagen die achter ons het overige verkeer op

Afstand

houden moet, weten we op een gegeven moment toch de colonne te ontsnappen bij de laatste benzinepomp voor de grens. Nog even goed afvullen, zowel de tank als de sigarettenvoorraad. Gewapend met koffie en koek rijden we richting zee, ons verbazend over de wanstaltig dure villa’s die we in Swinoujscie aan treffen. Om de tientallen hotels maar niet te noemen. Helaas is de zee niet zo makkelijk bereikbaar hier en de snerpende zeewind doet ons al snel omkeren. Richting Ahlbeck, eens zien wat er nog over is van de pittoreske grensovergang daar.
Volgens de kaart op de laptop van Liz passeren we de grens, niets wijst er buiten nog op dat het ook daadwerkelijk zo is. Afgezien van een schamel EU bordje dan. Dwars door Naturpark Usedom voert de weg ons richting de E251 die we vlak voor Jarmen bereiken. Tussen Lubeck en Hamburg hebben we het wel gezien voor vandaag en brengen de nacht door op raststatte Buddikate Ost.

Track naam

Track2010/01/21

Start tijd

9:05

Tijdsduur

14:25

Eind tijd

23:31

Afstand

553.1 km

PageLines