Dag 1; Dordrecht – Marienborn (A2)

Dag 1; Dordrecht – Marienborn (A2)

by

Nog even die laatste dingen doen en zaken regelen vergt zoals altijd meer tijd dan ons lief is. Maar vakantie is vakantie dus kennen wij geen haast. Tussen de middag zijn we dan toch zover dat de voordeur achtr ons dicht valt en we op weg gaan.

Al snel begint het te sneeuwen en zo zal het –af en aan- tot diep in Duitsland blijven. Een groot voordeel ervan is dat het erg rustig is op de weg. Ik heb ook meteen volop gelegenheid om een van de laatst aangebrachte modificaties uitgebreid te testen; de Webasto Hotshot ruitensproeier verwarming. Het is een waar genot is de unanieme conclusie. Het blijkt erg veel verschil te maken of je de vettige pekel op de voorruit met koud of warm sop van je ruit af tracht te krijgen, goede investering dus.

Hoewel we vanwege de weersomstandigheden niet overal erg vlot door kunnen rijden, halen we toch onze favoriete raststatte ’Marienborn’. De sneeuwschuiver maakt ons een prachtig vlak plekje voor de nacht, we eten een prima diner in het wegrestaurant en keren tevreden te bedde achterin de Defender.

PageLines