Dag 2 ; Marienborn (A2) – Krosno Odrzanski

Dag 2 ; Marienborn (A2) – Krosno Odrzanski

by

Na een heerlijke eerste nacht in de auto uitermate goed ontbeten met een ferm bord roerei met spek. Het is tenslotte winter. We verlaten Marienborn omstreeks 9 uur en gaan op weg naar reisdoel nr 1, Lubsko in Polen. In Lubsko woont namelijk de man waar we in November vorig jaar per email contact mee hebben gehad, destijds verkocht hij een partij Hella verstralers die niet meer in Europa te krijgen zijn. Eens zien of we hem kunnen vinden en of hij ze nog heeft…
We rijden langs Berlijn en zakken de 13 af om –nog steeds rijdend in de sneeuw- bij Cottbus de grens over te steken. Het tempo daalt direct, de wegen zijn hier sowieso wat slechter en het niet strooien heeft zo zijn weerslag op de trefzekerheid van motorvoertuigen in bochten etc. Ik heb er geen last van, de Nokian winterbanden hebben het juist uitermate naar hun zin lijkt het wel.

Net over de grens bel ik onze Poolse vriend maar eens om te zien of hij eigenlijk wel thuis is, het is al een tijdje geleden sinds ons laatste contact. Hij is er gelukkig en we spreken af op een adres dat hij ons door zal sms’en. We rijden in afwachting van de sms naar Lubsko en eenmaal daar nog steeds geen sms ontvangen. Een restaurantje in de binnenstad lijkt ons een goed onderkomen om te wachten en ik bel ‘m nog maar eens. Hij kent het restaurant waar we zitten en om het ons makkelijk te maken komt hij daar wel even heen. Uiteindelijk maakt hij zijn entree en heeft zelfs tot onze blijdschap de sets lampen bij zich. Hij blijkt zelf ook het een en ander aan de 4×4 sport te doen en merkt op dat de lampen waarvoor we gekomen zijn eigenlijk te zwaar zijn in het terrein. Later blijkt hoe hij daar in des hemelen naam bij komt, hij rijd een gestripte Jimmy…

Afijn, we hebben onze waar, nemen afscheid en vervolgen onze weg. Eigenlijk is het ‘bepalen onze weg’, want op dat moment besluiten we dat we noordelijk rijden richting de natuurparken in noord-Polen en Litouwen. Vorig jaar hebben we daar zonder sneeuw gereden en dat was absoluut te gek, eens zien of de sneeuw er een extra dimensie aan toe kan voegen.

We zijn al met al vandaag niet erg aan rijden toe gekomen en parkeren de Defender op het parkeerterrein van een hotel in Krosno Odrzanski.

Track naam

Track2010/01/11

Start tijd

9:24

Tijdsduur

8:49

Eind tijd

18:13

Afstand

391.6 km

PageLines