Dag 4; Czluchow – Chojnice

Dag 4; Czluchow – Chojnice

by

Mijn hemel, wat een dag… We zijn helemaal los gegaan in de bossen rond de meren boven Czluchow. Veel paden kunnen vinden die nog maagdelijk waren, voorzien van een sneeuwdek van ongeveer 20 cm. Op zich is dat nog goed te rijden waarbij ik wel moet zeggen dat het vergelijkbaar is met een doorwading in modderig water. Je ziet niet wat er onder de sneeuw zit, het enige houvast zijn kleine oneffenheden in het sneeuwdek die kunnen verraden dat er een bult of kuil zit. Best inspannend, want je kunt ook niet al te langzaam rijden, wat vaart is essentieel.
Gaande weg zal ‘wat vaart’ nog belangrijker worden als we aanzienlijke sneeuwduinen op onze route vinden… Tot drie keer toe weet ik de zware Defender op z’n buik in de sneeuw te leggen en meermalen moeten de rijplaten en sneeuwschep er aan te pas komen om weer los te komen. De lier heeft een vrije dag want de sneeuwduinen zijner uiteraard alleen op open vlaktes, zodra we weer in het bos zijn is het weer en mooi egaal dek.
Reuze spectaculair is het wel om je neus in zo’n sneeuwduin te boren die voor het grootste gedeelte uit poedersneeuw bestaat. Grip heb je absoluut niet in het losse spul, als een sneeuwduin te lang is kom je dus vanzelf stil te staan. Kun je dan nog achteruit om een nieuwe aanloop te nemen is dat mooi mee genomen, maar meestal is het graven, graven, graven…
Tijdens de eerste keer dat we auto aan het uitgraven zijn krijgen we bezoek van een reusachtig wild zwijn die onverstoorbaar zijn weg vervolgt en ons in verbazing achter laat.
De kampeerplannen voor vandaag verhuizen naar morgen, veel natte kleding en schoenen drijven ons naar een verwarmde hotelkamer waar alles weer kan drogen. Het merengebied is bij veel Polen in trek om de vakantie door te brengen, binnen korte tijd hebben we dus al een onderkomen voor de nacht gevonden in Chojnice.

Track naam

Track2010/01/13

Start tijd

9:09

Tijdsduur

7:56

Eind tijd

17:05

Afstand

62.4 km

PageLines