Dag 5; Chojnice – Tlen

Dag 5; Chojnice – Tlen

by

Hoogste tijd voor boodschappen en door het ruime aanbod van en keur aan supermarkten en warenhuizen is dat in Chojnice prima te doen. Er is wat voor te zeggen direct naar de grootste te gaan met het ruimste aanbod, maar wij hebben ze in ieder geval allemaal gezien. Met de proviant kisten weer goed gevuld op pad en in deze omgeving is het slechts een kwestie van de stad uit rijden en het bos in.
Een deel van het bos waar we vandaag rijden is een beschermd natuurpark, het Bory Tucholskie Park Narodowy. Het park heeft een even grote populatie aan herten en reeen als aan bomen lijkt het wel. We zijn verrukt van de schitterende glooiende sneeuwlandschappen die deze bossen ons bieden, afgewisseld met verijsde waterpartijen van vennetjes tot uitgestrekte meren. En alles doodstil…
Op de serene zang van onze TD5 na dan, want we kunnen geen genoeg krijgen van het keer op keer doorkruisen van het bos. Steeds weer vinden we nieuwe paadjes die nog niet bereden zijn en pas als we meermalen ons eigen spoor tegen komen, draaien we het bos uit.
Bij Brusy vinden we een prettig cafe met verschrikkelijk lekkere zelfgemaakte taart en een ferme bak koffie. We besluiten per landweg een stuk verder oostelijk te rijden het Bory Tucholskie in en vinden bij Tlen een alleraardigst gasthuis, het Pensjonat Samotnia nad Wda. Een vermelding waard vanwege de uitstekende keuken en de keurige kamers, zeker een aanbeveling waard.

Track naam

Track2010/01/14

Start tijd

9:11

Tijdsduur

8:37

Eind tijd

17:49

Afstand

110.8 km

PageLines