Dag 6; Tlen – Maldyty

Dag 6; Tlen – Maldyty

by

Vandaag in een ander deel van nog steeds het zelfde bos krijgen we weer heel ander heuvelachtiger terrein, meer en andere sneeuw, maar nog steeds een overdaad aan wild. Het terrein is dermate uitnodigend dat we wat steilere stukken mee nemen waarbij het op valt dat in sneeuw nog beter moet worden gelet op de gekozen versnelling en het tempo dan in de andere ons bekende terreinsoorten.
Met als een dolle gas geven kom je er niet, voor je het weet ben je de controle over richting kwijt. “Een zware fluwelen voet” komt als omschrijving van mijn rijstijl hier in mijn gedachte.
Ter bezegeling van de sneeuwpret hier leggen we een en ander op video vast waarbij we eens afwijkende camera posities uitproberen. De gebruikelijke statieven hiervoor hebben we uiteraard thuis gelaten, maar het statief dat gewoonlijk binnen tegen de voorruit zit, leent zich hier ook uitermate goed voor.
Van sneeuwpret kun je best trek krijgen en we rijden een naburig dorpje in waar we een opmerkelijk kasteelachtig gebouw ontdekken. Men is er een restaurant en hotel in aan het vestigen, maar het is nog niet volledig operationeel. Toch weet ik ze te overtuigen dat een lunch bereiden haalbaar moet zijn en dat we graag aan de kok over laten wat er op tafel komt. En dat zullen we weten…
Die dag komt er niet veel meer van in het bos dartelen, we toeren wat over de talloze onverharde landwegen om meer van de omgeving in ons op te nemen. Bij het vallen van de avond komen we terloops nog een kasteelachtige tegen, ook weer voorzien van restaurant en hotel. Bij een knappend haardvuur doen we ons tegoed aan een uiterst prettig stukje hertenbout.

Track naam

Track2010/01/15

Start tijd

9:25

Tijdsduur

11:09

Eind tijd

20:35

Afstand

197.1 km

PageLines