Dag 7; Maldyty – Szczytno

Dag 7; Maldyty – Szczytno

by

Des ochtends in het koddige kasteeltje wisten wij de eigenaars te verbazen door om ontbijt te vragen. Wellicht spookt het er en is iedereen doorgaans halverwege de nacht al gevlucht? Tja, dan moet je net een stel als wij over de vloer krijgen die overal doorheen slapen…
De auto in, er is nog bos te ontginnen! Het deel waar wij vandaag in vertoeven is heuvelachtiger en iets uitdagender. Door de erg koude nacht is de toch al droge sneeuw nog droger en losser geworden waardoor het sturen niet altijd binnen acceptabele tijd het gewenste resultaat heeft. Het bos is hier meer intensief in gebruik voor bosbouw. Op de soms open vlaktes in het bos ten gevolge van kaalslag is het dus erg oppassen geblazen voor stronken onder het sneeuwdek. Slechts eentje meen ik net te missen en raak hem toch. Erg onplezierig.
Tijd voor lunch! Bij het uitrijden van het bos zie ik direct al een bord van een eetgelegenheid waar men zelf zalm rookt en al snel draaien we er de parkeerplaats op. Het is een grappig klein eethuisje en het is er knus en warm, vriendelijke mensen… Ze spreken nog duits ook, alleen verstaan ze het niet. We hopen er maar het beste van en onze bestelling –twee porties gerookte zalm- draagt men al spoedig binnen.
De gebakken snoekbaarsfilet smaakte heerlijk en eenmaal voldaan weer buiten zie ik op de rekening dat we voor 4 personen hebben gegeten. Het zal wel, ik wens ze er veel plezier mee.
Terug het bos in voor nog een paar laatste routes hier. Ondanks dat het bos door bosbouwers in gebruik is, valt het aanbod van weggetjes hier na verloop van tijd iets tegen. Waar we in andere bossen nog dagen hadden kunnen rijden, lijkt het hier toch snel gedaan met de pret. Morgen schuiven we weer een stukje op.
De avond valt, ik draai het bos uit en leef me nog even uit op de hoofdweg die zich als een slang door het landschap slingert. Het plaatsje Szczytno doemt op en wij strijken neer in het wellicht ietwat luxe ‘Firma Krystyna’ hotel.
Inmiddels hebben we besloten dat het kamperen achterwege zal blijven deze rit, iedere avond valt er kleding te drogen en dat gaat toch een stuk beter in een warm pension of hotel.

Track naam

Track2010/01/16

Start tijd

9:25

Tijdsduur

7:22

Eind tijd

16:47

Afstand

148.4 km

PageLines