Dag 8; Szczytno – Pisz

Dag 8; Szczytno – Pisz

by

Zo goed als direct na vertrek rijden we het bos binnen waar we een paadje vinden van een bosbouwer. De man had blijkbaar een voorkeur voor ingewikkelde routes, het pad ontopte zich al snel in een volwaardige trial. Met centimeters aan weerszijden van de auto weten wij het traject te volbrengen en uiteraard doen we het nog een keer, al was het maar om wat mooi videomateriaal te schieten.
Terwijl we erg prettig aan het rijden zijn, treffen we opeens een auto midden op het pad met de motorkap open. Twee lokale jongens zijn met een oud barrel in het bos aan het crossen en het ding heeft het voor gezien gehouden. Ik tracht te communiceren maar dat loopt op niets uit. Liz laat hem op de kaart aanwijzen waar hij vandaan komt en voor hij het weet hangt hij aan een sleepkabel achter de Defender… die iets minder moeite heeft met de sneeuwbulten dan z’n sleep die uit alle macht tracht in lijn te blijven. ‘Vinden ze leuk’ denk ik bij mijzelf.
We rijden verder oost de Puszcza in, een gebied met meer waterpartijen die het ons niet gemakkelijker maken. Liz moet ver vooruit navigeren om te voorkomen dat we opeens voor een riviertje staan. Het gebied stikt van de routes, alle mogelijkheen dus voor uren plezier.
Die uren plezier echter brengen wij door op een ‘paadje’ van 500 meter, waar we tot drie keer toe de lier nodig hadden om weer een paar meter vooruit te komen. Het ‘paadje’ is dan ook niet meer dan een langwerpig stuk kaalslag, vol met stronken, gaten en nog meer van zulks dat niet bevordelijk is voor enige voortgang. Het zou ons drie uur kosten om 100 meter af te leggen en het vervolgens in inmiddels stikkedonker op te geven.
Dat geeft meteen wel ruimte voor een gedachte die gisteren al opborrelde; Toch ook nog maar eens een prettig stuk in het donker rijden! We zijn maar wat blij dat het gehele arsenaal licht weer operationeel is en als een glorende morgen vinden wij onze weg terug uit het bos de bewoonde wereld in. Het zou me niet verbazen als we een spoor krokusjes veroorzaakt hebben.
Uit het bos gekomen rijden we al snel Pisz binnen waar we een uiterst correct hotel aan doen. We passen echt helemaal in onze offroad uitdossing in het smetteloze tafereel. Zo zij het.

Track naam

Track2010/01/17

Start tijd

9:02

Tijdsduur

9:33

Eind tijd

18:36

Afstand

99.2 km

PageLines