Dag 10 – Tynset – Koppang

Dag 10 – Tynset – Koppang

by

Vanuit Tynset hebben we een uiterst fraaie B-weg gereden (naast de 3) naar het Alvdal.
Vlak voor het Alvdal vonden we de weg naar de berg Tron die door de aanwezigheid van een oude zendmast (inmiddels museumstuk) een weg tot aan de top heeft. Het is een behoorlijk intensieve klim door een indrukwekkend rots landschap. Het zicht was jammer genoeg slechts een 75 meter, maar de lol was er niet minder om. Het maakte van het geheel een erg surreele ervaring.
In het Alvdal aangekomen hebben we uiteraard het museum opgezocht van Kjell Aukrust, de geestelijk vader van mijn helden Solang en Ludwig, bekend van de Ivo Caprino films.
Vanaf Atna hebben we het asphalt weer verlaten en zijn binnendoor naar Koppang gereden.
Na ontvangst door de LRCH leden fam. Scholten, het opzetten van de tent en wat gegeten te hebben zijn we op elanden jacht gegaan. Nou. daar zijn we niet zo goed in.
Perfecte plek gevonden; sporen, verse poep, afgeknabbelde takjes etc, etc, maar dan moet je stil gaan zitten en je mond houden.
Afijn, na een uurtje zijn we gaan doen waar we wel goed in zijn, routes zoeken. Al snel vonden we een perfect paadje dat in jaren nauwelijks bereden was. In het aardedonker (behalve voor de auto dan) baanden we ons een weg door het hoge gras.
Om half een waren we weer terug op de camping, zo’n gave nachtrit hadden we niet verwacht!

PageLines