Dag 2 – Hirtshals – Numedal

Dag 2 – Hirtshals – Numedal

by

Kwart over een, de veerboot vertrekt.
Omdat het maar een kort stukje varen is, vonden we het niet nodig om een hut te nemen. Die fout maken we niet nog een keer. Zo makkelijk als het ‘vroeger’ was om een nacht door te halen, zo geradbraakt zijn we nu na een paar uur varen.
Half vijf komen we dan eindelijk aan en concluderen dat we nog niet over onze slaap heen zijn. Al snel vinden we een afgelegen zijweggetje waar we de auto parkeren en binnen een seconde in diepe slaap vallen.
Om 11 uur zijn we redelijk opgeknapt en zoeken de telemarksvegen op. (weg 41)
Mooi gereden, zelfs een paar eerste greenlanes waarvan eentje twee keer. dat heb je als je aan het eind van de weg weer terug moet.
We zijn er ook achter dat Nordic Walking ook per Land Rover kan, heel goed zelfs. Zo kwamen we op een berg die geconfisqueerd was door een gezondheidsclub. De greenlanes door het gebied waren echter gewoon openbare weg en dan kun je borden neer zetten wat je wilt.
Het begon al wat later te worden en grappig genoeg is er nooit een camping in de buurt als je er eentje nodig hebt. De zinnen waren toch duidelijk op een douche gezet, dus zijn we maar door gereden naar Numedal, het reisdoel voor de volgende dag.
Om 20.30 uur draaiden we de campsite op van het feestterrein van de NLRK (Norske Land Rover Klubben) waar we een aantal dagen blijven om het 35 jarig jubileum mee te vieren. We krijgen een hartelijk onthaal van de reeds aanwezige LRCH clubleden, leuk!

PageLines