Dag 6 – Numedal – XX

Dag 6 – Numedal – XX

by

Hoewel het feest nog niet ten einde was hielden we het voor gezien, de aandrang verder te trekken was te groot. Om 10 uur was de tent droog ingepakt, de koffie gedronken met de gezellige groep om ons heen en gingen we op pad.
Boodschappen doen, tanken, pinnen… en richting de Hardangervidda. De Hardangervidda in Noorwegen is de grootste hoogvlakte van Europa. Het is een natuurgebied dat ongeveer 8000 km² groot is en zich uitstrekt over delen van de provincies Hordaland, Telemark en Buskerud.
Nu is de Vidda tevens een nationaal park, diverse pogingen om een mooie green lane te rijden liepen dus op niets uit. Liz werd er op een gegeven moment -na het zoveelste bord verboden in te rijden- moedeloos van.
De weinige open weggetjes die we wel vonden waren vergeven van de vakantiehuisjes en blokhutten, hele nederzettingen ervan. Hoogst merkwaardig dat je er niet mag rijden maar wel een vakantiedorp aanleggen.
Ook verder naar het oosten vinden we keer op keer afgesloten wegen, het is hier als rijden in Zwitserland.
We besluiten dan ook dit gebied achter ons te laten en verder oost te trekken.
Op op zich een fraaie onverharde tolweg vinden we een prima plek om te overnachten en in de vrije natuur, onder begeleiding van enkele duizenden vliegbeesten genieten we van een heerlijke lapskaus die we vanuit het dorp meegebracht hebben.
Vroeg de koffer in, morgen weer verder op jacht naar routes.

PageLines