Dag 7 – XX – Harpefoss

Dag 7 – XX – Harpefoss

by

Na een heerlijk rustige nacht op de berg zijn we na een prima ontbijt om ongeveer 8 uur verder getrokken. verder oost was de missie.
We vonden een erg mooie weg die waarschijnlijk al jaren niet meer bereden was. Helaas lagen er na een paar kilometers enige rotsblokken op het spoor die een onoverkomelijk probleem vormden. Keren en terug dus, desondanks een prachtige route.
De meest dwaze gekkigheid: het tol heffen heeft hier een nieuwe wending gekregen. We waren al gewend dat je op prive wegen een bedrag in een envelopje doet en je kenteken er op schijft, maar tegenwoordig moet je niet gek op kijken als je opeens een moderne slagboom tegen komt die je met het doorhalen van je visacard open kunt maken. Voor een bedrag van 20 tot 40 NOK ben je dan toch weer een half uurtje aan het hobbelen.
De Jottenheimvegen was zelfs 50 NOK, maar wel een heerlijk slinger weggetje door een adembenemend landschap. 35 Km plezier, als je tenminste geen duffe tourist voor je hebt die niet snapt dat sommigen ook harder dan 20 km/h willen rijden en vind dat aan de kant gaan toch wel heel erg eng is.
Ook een heel mooie omweg die we namen was de weg rond het XX meer.
na een dag stevig doorrijden waren we moe maar voldaan en zochten een camping op bij het plaatsje Harpefoss.
Hoewel alle campings die we bij de populaire plaatsen gezien hebben erg vol stonden, had deze camping in een minder druk bezocht dal nog plek zat en was het er lekker rustig.
Met romantisch getik van de regen op het tentdoek verorberden we ons diner en doken er maar weer eens vroeg in.

PageLines