Dag 9 – Grimsdalen – Tynset

Dag 9 – Grimsdalen – Tynset

by

Grimsdalen in de vroege ochtend is mogelijk nog mooier dan gisterenavond.
We zijn de dag begonnen met een prachtig paadje dat we gisterenavond gevonden hadden tijdens een avond wandeling.
De ene kant van het paadje stopte bij de rivier, de andere kant op stopte het bij een boerderij. Ondanks dat we terug moesten was dit paadje het beste begin van de dag dat we ons konden wensen.
Door naar het Hjerkinn, een militair gebied waar we volgens de kaart een rondje door de bergen konden rijden. Tja, alles dichtgezet met slagbomen, alleen in het weekend was het vrij toegankelijk. Een weg was er wel open die op 3 km stopte van de Snøheim hut. Wel een aanrader voor wie in de gelegenheid is om hier in het weekend rond te touren, het gebied is prachtig!
Bij Engan hadden we meer geluk. Een ingeslagen bosweg werd een smal bospaadje en pas bij Oppdal draaiden we weer de gewone weg op.
Een poging bij Oppdal het ski gebied in te rijden mislukte, je zou de natuur toch eens schade toe brengen met al dat gegreenlane. Dan dus de B-weg maar die ons tot aan Sundset veel plezier verschafte.
Bij Innset begonnen we opgetogen aan een heel mooie weg door het Innerdalen en tot aan de dam lukte dat prima. Bij de dam echter stond een dik stalen hek, de prachtige rondweg om het Kviknebruna werd ons wreed ontnomen, terug naar beneden dus.
Vlak voor Nåvårdalen vonden we de mooiste weg van de week: Een heel steil slingerweggetje ging over in een weidepad, kwam uit bij een loopbruggetje met even verderop een mogelijkheid om het riviertje met de auto te doorwaden. Schitterend terrein op een berg waar zelfs wilde rendieren leven. (bezoek dus ook zeker de slagerij beneden in het dorp die uitmuntende worsten heeft van rendier en eland)
De poging om bij Yset om via het Setaldalen in het Einunndalen terecht te komen mislukte jammergenoeg, de weg ging niet verder dan het eerste meer.
Genoeg voor vandaag, even de rechtervoet laten zakken en in Tynset vinden we een camping voor de nacht. Overigens geen aanrader.

PageLines