Dag 17 – Finnskogane – Trollhättan

Dag 17 – Finnskogane – Trollhättan

by

De ergenissen van de camping konden we niet zo makkelijk achter ons laten deze ochtend. De receptie van de camping was pas om 10 uur open. Vroeg vertrekken kon wel, maar dan wel tot aan de poort. Vertrekken zonder restitutie van de betaalde borgsom -overigens erg ongebruikelijk in Noorwegen- hebben we wel even overwogen maar vonden we te wrang. Wij zullen er in ieder geval nooit meer komen, zeker niet aangezien we gisterenavond tijdens onze rondrit best wat fraaie wildkampeermogelijkheden rond het meer gezien hebben.
Om 10 uur zijn we dus richting Oslo vertrokken naar John Andre, de neef van Liz. Alleen doorgaande wegen gereden, niks spannends. Om half een arriveerden we en troffen een lunch aan voor een heel reisgezelschap. Noorse gastvrijheid gaat meestal met een flinke maaltijd gepaard.
Na wat typisch Noorse boodschappen voor thuis gedaan te hebben zijn we later die middag weer vertrokken.
Bij Ørje gingen we de grens over, Zweden in. Tot omstreeks 11 uur zijn we blijven rijden, tussen Vänersberg en Trollhättan vonden we een parkeerplek langs de weg waar we in de slaapzakken gekropen zijn.

PageLines