ARB Air Locker

ARB Air Locker

by


Ter verhoging van de zelfredzaamheid is besloten een air locker te installeren op de achteras. Met nadruk stellen we dat dit de hoofd beweegreden is om deze modificatie te doen, niet omwille van steeds zwaardere routes tijdens reizen. Desalniettemin komt het wel voor dat routes waarvan voorheen onze mening was dat ze te zwaar waren voor een reis-route, nu vaak wel gereden worden.
De ARB locker heeft zich inmiddels wel bewezen in onder andere de moerassen van Letland en Estland. Wie kent niet het oh-oh moment als de zwaartekracht de overhand krijgt. Op dat moment een schakelaartje omzetten en de wagen snel vlot kunnen trekken geeft een dermate behaaglijk gevoel dat het de investering absoluut rechtvaardigen kan.
Waarom een ARB gekozen? Omdat wij als wij geen locker nodig hebben niet willen weten dat hij er is. Limited slip diffs hebben een karakteristiek die kan veranderen door slijtage of andersoortige invloeden. Een airlocker niet, da’s aan of uit en belangrijker nog; da’s de beslissing van de rijder, niet van de techniek.
De air locker is onderdeel van het pneumatisch systeem.

PageLines