Contourverlichting

by

Het doel van de modificatie is het verhogen van de zichtbaarheid voor andere weggebruikers, met name bij slecht zicht. Door hogere plaatsing van de extra achterlichten en richting aanwijzers blijft de achterkant ook nog zichtbaar als de overige lampen door aangroei van opgeworpen sneeuw, modder etc nauwelijks meer zichtbaar zijn. Ook door spray bij zeer natte wegdekken geven deze extra lampjes net iets meer veiligheid.
Om de extra verlichting zo onopvallend mogelijk te hebben bij dag, is de keuze gevallen is op zwart glazen contourlampjes. Origineel zijn de door mij uitgekozen lampjes ‘Seitenmarkierungen’, aldus de website van In-Pro.de
De middelste staan met het dimlicht mee geschakeld, de buitenste met de richting aanwijzers.
De lampjes komen origineel met amber kleurige lampjes, deze zijn vervangen voor oranje en rode LED’s.

Het aansluiten van de lampjes is zeer eenvoudig. De originele achterlichten en richtingaanwijzers zorgen voor de voeding van de extra lampjes, het is dus een kwestie van per zijde vier draadjes naar boven verlengen en de lampjes paralel zetten aan de originele verlichting.

Deze mod is ook als download beschikbaar.

PageLines