Ionic montage beugel voor de Getac V100

Ionic montage beugel voor de Getac V100

Een zwaarder type laptop als onze rugged Getac V100 moet uiteraard wel op een veilige manier in de auto bevestigd worden. Bij een aanrijding of andersoortig ongecontroleerde manoeuvre kunnen losse voorwerpen al snel dodelijke projectielen worden of nog erger; schade aan de auto veroorzaken. Deze eis laat zich slechts moeilijk combineren met de wens voor flexibiliteit die in het kader van ergonomie geopperd is. Liz, de navigator, moet de laptop naar haar toe kunnen trekken tijdens bewerkingen, van zich af kunnen duwen als het systeem niet in gebruik is of als er ruimte nodig is om in en uit te stappen. Gedurende overleg over een te volgen route zou het bovendien ook nog eens handig zijn om het geheel te kunnen draaien of zelfs zwenken.

Geen van de eisen of wensen was vatbaar voor een concessie, de zoektocht naar de uiteindelijke oplossing was lang.

Na veel teken- en denkwerk zijn wij uitgekomen bij de draagsystemen die voor plasma en lcd televisies ontwikkeld zijn. Een dubbele knikarm zou de stabiliteit en de flexibiliteit moeten kunnen bieden die wij van het systeem verwachten en zo kwamen wij uit bij de fabrikant Ionic.
Uiteindelijk bleek het type Synchro XL de beste basis te bieden voor verdere modificatie.

de ionic Synchro XL

De twee draaipunten van de meugel die normaal gesproken op de muur zouden komen, kwamen qua positie heel goed overeen met de twee verticale kolommen van het dashboard aan de bijrijder zijde. Deze kolommen hebben wij inwendig met stalen platen weten te versterken om het gewicht van de beugel en de laptop te kunnen dragen.
Vervolgens is de montageplaat die aan de achterzijde van een televisie zou komen, aangepast om de laptop te kunnen inklemmen. Omdat de Getac hier reeds degelijke punten voor montage heeft, was dit slechts een kwestie van aluminium hoekprofielen van nokken voorzien en monteren.

Zodoende is de laptop snel en eenvoudig zonder gereedschap te demonteren en hebben we toch een erg degelijke montage methode gevonden.