Neopreen isolatie

Neopreen isolatie

by

Om van de Defender een aangenaam slaapvertrek te maken in winterse omstandigheden zijn we met een fabrikant van celrubber om de tafel gegaan. Na het vaststellen -of inschatten- van de omgevingsfactoren en enig rekenwerk zijn we in samenwerking met deze firma gekomen tot de materiaalkeuze zelfklevend Celrubber CR (neopreen) dat aan de volgende eisen voldoet:

  • Goede thermische isolatie
  • Gemakkelijke verwerkbaarheid
  • Gesloten structuur zodat het isolatieschuim geen vocht op kan nemen
  • Goede geluid absorberende of dempende eigenschappen
  • Brandwerend of moeilijk ontvlambaar

Een laagdikte van 6 mm werd ons geadviseerd, echter omwille van de verwerkbaarheid is dat door ons omgezet naar 2 lagen van 3 mm. Na verwijdering van het volledige interieur werd met de klus aangevangen. In totaal is er 18 vierkante meter rubber verwerkt, nadien zijn de interieur panelen weer terug geplaatst.

Het resultaat: Het slapen in de auto brengt veel minder condensatie teweeg, bij vorst is er ook geen ijsafzetting op het interieur te bespeuren. Daar naast is de auto veel stiller geworden wat met name merkbaar is bij regenval. Deze modificatie is veel werk maar geeft een significant resultaat.


PageLines