Spiegelverwarming

Spiegelverwarming

by

Merkwaardig genoeg zijn de spiegels van een Defender niet verwarmd. Merkwaardig omdat de opvallend aerodynamische eigenschappen van een Defender er voor zorgen dat de wind langs het portier naar voor waait en regen dus vaak neer slaat op het spiegelglas. Sneeuw, opgeworpen door de voorwielen, weet ook dat de spiegels een prettig onderkomen zijn om ongestoord aan te kunnen groeien.

Diverse firma’s kunnen thermofolie of vlakverwarming leveren waarmee de originele spiegels eenvoudig zijn om te toveren in luxe verwarmde spiegels. Deze thermofolie bestaat doorgaans uit een zelfklevende polyester folie die doet denken aan een wel heel kleine achterruitverwarming. (zie afbeelding)
De door ons toegepaste folie heeft een vermogen van 12 watt en verbruikt dus 1 ampere per spiegel. De temperatuur die deze folie opbrengt ligt rond de 50 ° Celcius waardoor het ook een bijzonder effectieve modificatie is gebleken bij Hollandse regen en mist.

Het aanbrengen van de folie is de kunst niet, het wegwerken van de bedrading is een secuurder werkje. Na het demonteren van de gehele spiegel kunnen er doorvoergaten in de spiegelarm geboord worden waar de bedrading met beschermslang door aangebracht kunnen worden. Onder de scharnieren van het portier is ruimte om een gat te boren waardoor de bedrading in de deur uit komt. Vandaar kan via de rubber slang tussen portier en schutbord in de motorruimte uitgekomen worden van waar men betrekkelijk eenvoudig in het dashboard uit komt voor de schakelaar en voeding van het systeem. Uiteraard dienen de spiegels gevoed te worden door een voeding na contactslot zodat de accu niet leeg getrokken zal worden als men vergeet de verwarming uit te zetten.

Voor wie graag verwarmde spiegels zou willen maar er zelf geen gat in ziet hebben wij een paar extra sets gemaakt, dus verwarmde spiegel inclusief arm met +/- 30 cm montagedraad.


 

spiegel-gereed

 

Ze liggen voor je klaar in de shop!

 

PageLines