Wolf air intake snow cover

Wolf air intake snow cover

by

Wij zijn gek op winterreizen, dat is bekend. Het is ronduit heerlijk om in de Defender te slapen terwijl buiten de sneeuw zachtjes op de auto neer daalt, je de volgende morgen verrassend met een prachtig vers sneeuwdek, niet alleen rond de auto maar ook op de auto. De standkachel opstarten (met daaraan geschakeld de interieurkachel) wil als je geen afdoende maatregelen neemt zeggen dat je binnen de kortste keren de auto vol waterdamp blaast, dank zij de opmerkelijke plaats van de air intake van de kachel bovenop het voorscherm. Blijkbaar houden militairen niet van vocht in de auto, de Wolf Defenders zijn namelijk uitgevoerd met een snow cover of sneeuwkap.
Wij hebben na aankoop van een set -de tweede puur voor symmetrie gemonteerd- de kappen laten verzinken en poedercoaten. Het was de bedoeling ze alleen te monteren in winterse omstandigheden, echter is gebleken dat ze ook opmerkelijk effectief zijn in regenbuien en ook andersoortig vuil buiten weten te houden. Het rendement van de interieurventilator is wel iets minder met deze mod, als enig nadeel.

De rand van de Wolf air-intake is voorzien van een rand zwarte reflectie folie. Dit is gedaan omwille van de zichtbaarheid van de zijkant als de auto in volledig duister is geparkeerd. Zwarte reflectorfolie is verkrijgbaar onder de naam Black ScotchLite van de firma 3M.

PageLines