Dag 17 – Karasjok – Kvalsund

Dag 17 – Karasjok – Kvalsund

by

Te moe van de intensieve autorit hadden we gisteren geen zin om en de auto op te moeten ruimen (grenscontrole) voordat we konden gaan slapen en reden dus bij het binnen rijden in Karasjok het eerste het beste erf op waar ook maar enige indicatie was van bedden en slapen. Zo kwamen we terecht bij een uiterst vriendelijke Belgische dame die met haar gezin het Sampi Motell og Overnatting runde.

Ze loodste ons een prettige kamer in in het gastenhuis en voila, ons onderdak was geregeld voor de nacht. Liz merkte nog een ietwat onwennig op of ze de paspoorten niet nodig had, maar nee. En als we morgen weg gingen moesten we de sleutel maar in de brievenbus gooien, zij waren waarschijnlijk zelf al weg. Wat houden wij toch enorm van deze manier van doen…

Al vroeg waren we op pad, eerst even de auto met verse diesel voeden bij de lokale Statoil en voor onszelf een Olapakke. Een Olapakke is een pakketje belegde boterhammen in een papieren wikkel. Niet in de stijl zoals dat bij onze benzinestations te vinden is met slappe boterhammen met veel te veel salades en mayonaise, maar gewoon een bruine boterham met een plak vlees. Heerlijk.
Toen kwamen we dan toch eindelijk ook nog aan rijden toe. Vanuit Karasjok voerde het over de welbekende slingerende weggetjes naar Lakselv, daarna door een flinke sneeuwbui naar Hatter, Skaidi en uiteindelijk kwamen we tussen de middag aan in Kvalsund. Het weerzien met de moeder van Liz was hartverwarmend, kenmerkend voor de relatie die je met familie hebt die je slechts een maal per jaar ziet.
We hadden het keerpunt in onze reis bereikt!

Uiteraard blijven wij hier enige tijd. We brengen hier de kerstperiode door en zullen op 2 januari onze reis weer hervatten.
Wil dit zeggen dat de Landreizigers een week niet van zich laten horen? Neen, er zijn nog vele zaken en aspecten van Rusland die zich niet hebben laten vangen in een van de reeds gepubliceerde postings die wij graag in een aparte posting uit willen lichten. Lijkt ons een uitermate goede tijdbesteding tussen de kerstmaaltijden door, voor ons om te schrijven, voor jullie om te lezen.

Ook zullen we de postings vanaf dag 1 weer eens even doornemen en de postings die vanaf de iPhone gedaan zijn in het correcte format zetten en van een foto en kaart voorzien.
Kortom, er staat de komende week nog genoeg op de agenda!

PageLines