Dag 20 – Kvalsund

Dag 20 – Kvalsund

by

Buur in actie
Buur in actie

Eerste kerstdag…

Na een ontbijt bestaande uit roerei en zalm -hoe kan het hier ook anders- hebben we de handen maar eens uit de mouwen gestoken.
Het is hier non-stop aan het sneeuwen, niet erg hard maar wel gestaag. Gelukkig heeft de moeder van Liz zoals dat hier gebruikelijk is een huis dicht aan de weg. Als je door Noorwegen aan het rijden bent vraag je je wel eens af waarom mensen ondanks dat ze best een leuk perceel hebben, zo dicht aan de weg wonen. Na een uur scheppen en schuiven is het allemaal overduidelijk geworden.

Als we de auto die in de voortuin staat uitgegraven hebben is een buurman ook op het goede idee gekomen eens iets buiten te gaan doen en komt met een trekker voorzien van sneeuwkettingen aan zetten. Een schuif achter het vehikel veegt het perceel binnen een mum van tijd schoon en als we naar hem zwaaien komt hij er meteen aan rijden om ons stuk ook even te doen. Erg vriendelijk, dan weten we dat voor morgen. Eerst zwaaien, dan pas zelf aan het werk.
Tja, wat doe je nog meer op een kerstdag als je niet de traditionele familie bezoekjes af hoeft te leggen?

Terwijl Liz een kerstfilm ligt te kijken, ontferm ik me maar over de website, wat correcties aan brengen, aanvullingen waar nodig… Samen zoeken we wat foto’s uit om bij de berichten van de afgelopen week te plaatsen en eindelijk hebben we ook een passende heading gemaakt, de brede foto boven de berichten.
Het is volgens ons een van de mooiste foto’s, genomen op het strand van de Witte Zee toen we daar in de sneeuw aan het ravotten waren.
Mmmm, in de sneeuw ravotten… Het zal mij benieuwen hoe lang we het vol houden om binnen te zitten, vanavond op de kaart maar eens kijken of we hier in de buurt nog iets interessants kunnen rijden. Wellicht even een nieuwe sleutelhanger voor mij halen op de Noordkaap, da’s slechts een 130 km van hier en m’n oude is tja… oud?
Edit;

The road to North Cape is open for all traffic the year round, except between the period about 01.12 till about 30.04 (winter time). The road is closed for all traffic after the first snowfall.

Of we verzinnen wat anders.

PageLines