Dag 25 – Kvalsund

Dag 25 – Kvalsund

by

Hubcap
Hubcap

Vorig weekend kwamen we er achter dat er een hubcap miste op de achteras, hoogstwaarschijnlijk zijn we die kwijt geraakt tijdens ons offroad avontuur bij Vidiskiu.
Hoewel er zonder dit afdekkapje nog prima te rijden is, staat wel de as bloot aan de invloeden van buitenaf wat uiteraard een ongewenste situatie is.
Een berichtje op twitter werd al snel opgevolgd door Marc die de vraag een capje op te sturen door speelde naar E.T. Coevorden, waar we voor de reis de auto grondig onder handen genomen hadden.
Het eerst bekende adres dat we aan zouden doen met genoeg speling om een pakketje tijdens de feestdagen te kunnen ontvangen was de moeder van Liz, dus dat adres werd uitgewisseld.
Afgelopen woensdag arriveerde het pakketje met twee hubcaps, ik kon de as weer netjes afdichten.

Nu is het monteren van een hubcap een werkje van niks, je drukt de cap op de meenemer en klaar. Ware het niet dat ik soms een beetje kritisch kan zijn en je dus niet een afdekkapje er zomaar op drukt zonder schoonmaken van de asstomp en de rand waar de cap zich aan vast moet houden.
Buiten op straat werken ben ik gewend, thuis is het niet anders. Wat wel een beetje anders is het werken in deze omgevingscondities.
Het is nog het best te vergelijken met kruidenboter proberen te maken met boter die je vergeten bent tijdig uit de koelkast te halen. Tobben…
Toch heb ik het voor elkaar gekregen de as netjes schoon te maken en grondig in te vetten met een tube vet die even binnen op de verwarming gelegen had. De nieuwe cap zat er nadien in een mum van tijd weer op, zoals gezegd is het slechts een kwestie van erop drukken en klaar. En daar kun je in deze omstandigheden een uur mee zoet zijn.

Liz vroeg me of het wellicht een goed idee was om voortaan wat van dit soort kleinoden mee te nemen. Tja, als je vooraf weet wat er stuk gaat is dat zeker een goed idee. Maar aangezien onze ‘waarzeggercapaciteiten’ zich beperken tot het verleden en heden en we geen materiaalwagen achter ons aan hebben rijden die ons van het juiste onderdeel kan bedienen, verkies ik geen reserveonderdelen mee te nemen.
En zoals ook nu weer gebleken is kan dat ook met steun van vrienden als Marc en Erik (die vlak na Marc zich ook opwierp om een en ander te regelen) en bereidwillige bedrijven als E.T. Coevorden.

Bedankt thuisfront, wij kunnen er weer tegen aan!

2 Responses to "Dag 25 – Kvalsund"
 1. Dag Andries,
  Het is altijd leuk om te horen dat lezers -bekend, bevriend of volslagen onbekend- van ons blog er plezier aan beleven, wellicht geeft het menigeen inspiratie om ook eens een dergelijke reis te ondernemen.
  Ook jij een goede jaarwisseling en veel reislust voor 2011 gewenst!

  Groet, Martin & Liz.

 2. Goedemiddag,

  Ik ken U niet, maar kwam via de site van LRCH op Uw site terecht. Na volg ik dagelijks jullie verslagen en beslommeringen. Geweldig om te lezen en te genieten van jullie belevenissen. Ben jaloers op wat jullie doen en meemaken!

  Goede jaarwisseling gewenst!

  Andries van Daalen
  Laro Defender 110 Puma

PageLines