Dag 28 – Kvalsund – Ivalo

Dag 28 – Kvalsund – Ivalo

by

Vanochtend was het dan zover, we konden onze reis weer hervatten.

De moeder van Liz probeerde nog een ‘het is wel slecht weer hoor’ en ofschoon ze daar gelijk in had, reden we klokke tien het dorpje uit. Het sneeuwde erbarmelijk, reusachtige vlokken beperkten het zicht aanzienlijk.

Tussen de middag kwamen we in Lakselv aan. Da’s een gemiddelde snelheid van pakweg 50 km/h, maar goed dat we vakantie hebben…
Na Lakselv werd het nog wat spannender toen we de E6 wilden volgen. Schijnbaar kon de sneeuwploeg z’n bed niet uit komen want de E6 lag nog onder een sneeuwdek van een 15 cm dik van het type om sneeuwmannen van te maken. nou zoeken we het al green-lanend wel gekker op, maar de bedoeling van het nemen van de E6 ging zo toch een beetje verloren.

Afijn, uiteindelijk zijn we dan toch in Finland aan gekomen, hetzij niet volgens de gisteren in een opwelling genoemde route. Die route was al een keer gereden, dus zijn we naar de grensovergang bij Karigasniemi gereden. Van daar uit naar Inari en vervolgens naar Ivalo, waar we momenteel bivakkeren.
Het mooie van Ivalo is dat het midden in een gebied ligt (ik wilde eerst schrijven ‘zeer bosrijk gebied’, maar dat is een beetje onzinnig om te melden in Finland) dat een erg hoog bospaden en wegen gehalte heeft in een bovenmatig mooie omgeving. 3 Jaar terug zijn wij iets noordelijker heerlijk aan het rijden geweest in de herfst, 2 jaar terug iets oostelijker in de winter en nu gaan we dus het deel ten westen van Ivalo verkennen.

Hopelijk, want wat we onderweg aan sneeuw in het bos hebben zien liggen hier loog er niet om…

7 Responses to "Dag 28 – Kvalsund – Ivalo"
 1. Hallo Reizigers,

  Allereerst de beste wensen voor 2011. Dat er ok mooie reizen in dit jaar worden gemaakt zodat wij de mooie verhalen kunnen lezen.

  Hoop wel dat alles goed gaat met jullie en de Landrover na de aanrijding met de rendier

  Groet,

  Micha

 2. Hallo Liz en Martin,
  vanuit een zeer zonnig La Manga wensen wij jullie een goede reis terug naar huis, maar zonder al y]te veel hindernissen…….
  Maar wel kijken we uit naar de leuke verhalen en laat zoveel mogelijk rendieren in leven.
  Lieve groeten van Paula en Pa.

 3. Hallo Liz en Martin,

  Het is leuk om jullie te volgen, met al die mooie verhalen.
  Uiteraard de beste wensen, en kijk uit naar de de verhalen die nog komen.

  Groeten,

  Luit

 4. Allereerst ook de beste wensen vanuit Loosdrecht, wij hebben alleen nog maar oude sneeuw, geven echter de hoop nog niet op voor de Hollandse winter. Verder helemaal niet jaloers, geniet erg van jullie mooi beschreven verhalen.

 5. hai luitjes,
  de allerbeste wensen voor 2011 en een mooie en goede tweede helft van jullie geweldige reis gewenst.
  is heel leuk om te lezen en zelfs mee te kunnen genieten van jullie avontuurlijke reis.
  greetz peter

 6. Hé mensen, allereerst nog alle goeds voor 2011. Ik lees met veel plezier de berichtjes, spannend !!! Goed te lezen dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben…….hoe is het met de koude voeten Martin ? al een paar goede schoenen gevonden die wel op de pedalen passen?
  Groet Robb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PageLines